Zalet za prvenstvo

Nogometaši Opatije odlaze na pripreme u Medulin, korona dobrano prodrmala potpuno cijepljenu momčad

Ivan Volarić

M. GRACIN

M. GRACIN

Pomalo paradoksalno je da su Opatijci u većim problemima s koronom nego tijekom prijašnjih valova kada su imali tek nešto više od 50 posto cijepljenih igrača. Sada je procijepljenost u momčadi gotovo stopostotna!



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će krenuti put Medulina gdje će odraditi dio zimskih priprema. To uključuje i igranje na »Arena Cupu«, tradicionalnom zimskom turniru rezerviranom za momčadi koje se pripremaju u tom dijelu Istre. Opatijci će svoj nastup u skupini Finera otvoriti današnjim ogledom protiv drugoligaškog rivala Dugopolja (14.30 sati). U nedjelju ih očekuje prvoligaš Lokomotiva, a onda srijedu Iskra iz Bugojna. U drugoj skupini igraju Istra 1961, Šibenik, srpskog Žarkovo i rumunjski Foresta. Preko Učke neće kompletan igrački kadar trenera Zorana Bogolina.


– Osjećam se kao na željezničkom kolodvoru. Taman kada dva igrača izađu iz izolacije, dolazi do novih pozitivnih slučajeva – govori Bogolin, koji će put Istre bez sedam, osam igrača. Neki će se priključiti u ponedjeljak, neki tek krajem idućeg tjedna.


Pomalo paradoksalno je da su Opatijci u većim problemima s koronom nego tijekom prijašnjih valova kada su imali tek nešto više od 50 posto cijepljenih igrača. Sada je procijepljenost u momčadi gotovo stopostotna! Doduše, sličnih problema imaju i brojnih prvoligaši i drugoligaš pa u redovima Opatije nemaju druge nego strpljivo čekati da još jedan val prođe preko Hrvatske.




Momčad će privremeno na vratarskim pozicijama pojačati Ivan Vargić, bivši hrvatski reprezentativac i trofejni vratar Bijelih, koji već duže vremena trenira s Opatijcima. Otvorena je mogućnost dovođenja stopera (Bagadur?), jednog zadnjeg veznog igrača…, ali i odlaska nekih igrača (E. Maloku…), koji će neminovno pasti u drugi plan.