Druga NL

FOTO Nogometaši Opatije nisu uspjeli slomiti čvrsti otpor Pločana i osjetnije materijalizirati poraz konkurenta

Ivan Volarić

Anton Baltazar Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Anton Baltazar Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Crno bijeli su u prvom redu previše toga promašili protiv čvrste i borbene ekipe Jadrana, koja tradicionalno svojim suparnicima ne ostavlja previše toga

OPATIJA – JADRAN LP   0:0




RIJEKA Utakmica 23. kola Druge NL: Opatija – Jadrana LP 0:0. Stadion Kantrida. Gledatelja: 250. Sudac: Filip Dragašević (Zagreb) 7.


OPATIJA: Prskalo 7, Lagumdžija 6, Graf 6,5, Arapović 6,5, Ajayi 5,5 (od 72′ Kašiković -), Kožić 6 (od 88′ Furijan -), A. B. Bogolin 6,5 (od 60′ Pejanović 6), Malinić 6,5, Kordić-Gružić 6 (od 60′ Grbac 6,5), Macolić 6, Žabec 6,5.


JADRAN LP: Pršija 7, Krešić 6,5, Ristić 6, Medić 6 (od 63′ Sesar -), I. Čepo 6 (od 90′ Ravlija -), Kuqi 6 (od 63′ Šilić 6,5), Martić 6,5, Radonić 6,5, Šuljić 6,5, Galić 6,5 (od 80. N. Čepo -), Rodin 6.




Nogometaši Opatije nisu uspjeli slomiti čvrste goste iz Ploča i osjetnije materijalizirati kiks jednog od konkurenata – Karlovca. Crno bijeli su u prvom redu previše toga promašili protiv čvrste i borbene ekipe Jadrana, koja tradicionalno svojim suparnicima ne ostavlja previše toga. Gosti su djelovali organizirano, kompaktno, a kroz brzu transformaciju držali su stalno budnom opatijsku obranu. Jasno, u prilog im je išla i činjenica da su onih nekoliko izrazitih prilika Ajayi i društvo olako propustili pa se dopadljiva utakmica lomila od prve do 94. minute.


Opatijci su krenuli – furiozno. U 2. minuti Bogolinova povratna lopta pronašla je Kožića i završila kraj bliže vratnice. Minutu kasnije Ajayijev udarac iskosa završio je nedaleko suprotne vratnice, a u 4. minuti Žabec i Bogolin su sve pripremili za Ajayija koji je promašio povratnu loptu na koju je natrčao Malinić i pogodio – blok. Jasno je da bi rano vodstvo puno toga olakšalo domaćinu.


Foto galerija: Druga NL: Opatija - Jadran LP 0:0 Foto: Milan Đekić


Nakon tri velike prilike domaćih uslijedile su tri prilike gostiju. U 7. minuti Medić je nakon vrlo dvobjene pozicije (zaleđe?) izašao ispred Prskala koji je odbio njegov pokušaj. Napadač Pločana dobio je priliku za popravni i pogodio Arapovića na gol liniji. U 10. minuti Macolić je s gol linije izbacio loptu nakon udarca iz kuta, a u 20. minuti Prskalo je pokazao klasu nadmudrivši Galića u situaciji “jedan na jedan”. Nakon uvodnih 20 minuta kao da su jedni i drugi spustili u nižu brzinu pa se do odmora uglavnom igralo između kaznenih prostora.


U 52. minuti Žabec je sjajnim proigravanjem gurnuo Ajayija samoga na gostujućeg vratara. Nigerijski napadač imao je dovoljno vremena za kvalitetnu završnicu, no poslao je loptu kraj vratara i gola. Ispostavilo se da je to bila posljednja velika prilika Opatijaca.


Nakon sat vremena igre trener Zoran Bogolin posegnuo je za prvim promjenama, ubrzo je ispucao sve adute, ali željeni rezultat je izostao. Uporni gosti su čuvali nulu, a u svemu tome imali i dozu sreće. U 79. minuti Malinić je na ubačaj Grbca ostao sam na udaracu desetak metara od gola iskosa i poslao loptu za nekoliko centimetara od lijevih rašlji gostiju. Debelo u sučevoj nadoknadi Kašiković je glavom spustio ubačaj na vrh peterca, a Graf ostao sam ispred vratara. Oglasio se pomoćni sudac pokazavši da je riječ o zaleđu. S obzirom na situaciju vjerojatno se također radilo o centimetrima.



Standings provided by Sofascore