Druga HNL

Nogometaši Opatije na oproštaju od Druge HNL dočekuju Dubravu, priliku će dobiti igrači iz drugog plana

Ivan Volarić

Frano Ivančić/Foto M. LEVAK

Frano Ivančić/Foto M. LEVAK

Utakmica na Kantridi počinje u 21 sat RIJEKA Nogometaši Opatije danas će zatvoriti drugoligaško poglavlje, barem kada su u pitanju domaće utakmice. Opatijci će u noćnoj utakmici (21 sat) na Kantridi ugostiti Dubravu. U onim optimističnim opatijskim proljetnim planovima susret protiv Dubrave trebao je sa sobom nositi ogroman, možda i presudan značaj u borbi za ostanak u ligi. No, Opatijci su u prošlom kolu u Dugopolju ispunili i matematičke uvjete za odlazak u trećeligaške vode pa večerašnji susret za njih nema značaja. No, zato gostima gori pod petama. Njih bi pobjeda u Rijeci održala u drugoligaškom društvu, a poraz doveo u vrlo tešku situaciju. Opatijci bi pobjedom mogli pomoći susjedima s Krimeje, no u redovima Crno-bijelih se već polako okreću drugoj sezoni i planovima o povratku u Drugu HNL.


– U posljednja dva kola, protiv Dubrave i Orijenta 1919, priliku će dobiti uglavnom igrači koji su manje igrali u posljednje vrijeme, a svojim dobrim radom zaslužili su minutažu. Osim toga, moramo već početi razmišljati o prijelaznom roku i drugoj sezoni. Ove utakmice su tako za neke igrače kvalifikacijske. Jasno, kada je u pitanju njihov status u kontekstu iduće sezone – govori trener Zoran Bogolin, koji danas vjerojatno neće koristiti Junuzovića, Pejanovića, Berkovića, Glavaša, Grbca, Bertošu…


Neki imaju kartone, neki su načeti, a neki će svoje mjesto ustupiti mjesto dečkima iz drugoga plana. Opatija ionako ima dosta dugi roster pa se izostanci ne bi smjeli osjetiti u većoj mjeri.

Standings provided by SofaScore LiveScore