SJAJNO OTVARANJE SEZONE

Nogometaši Opatije na Kantridi svladali Hajduk II: Pejanovićev projektil u nadoknadi za povijesni trobod

Denis Frančišković

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Pejanović je u nastavku skrojio izjednačenje nakon što su "crno-bijeli" na startu upali u rezultatski minus. No, pravovremeno su se probudili, uspostavili balans u igri, srcem i velikom željom odgovorili na tehnički dotjeraniju igru splitske mladosti



RIJEKA – Igrala se treća minuta sudačke nadoknade kad je Antonio Pejanović primio loptu na 16 metara i iz okreta majstorskim udarcem u gornji lijevi kut Baždarića donio Opatijcima veliku, prvu drugoligašku pobjedu – 2:1. Bio je to drugi pogodak Pejanovića koji je u nastavku skrojio izjednačenje nakon što su “crno-bijeli” na startu upali u rezultatski minus. No, pravovremeno su se probudili, uspostavili balans u igri, srcem i velikom željom odgovorili na tehnički dotjeraniju igru splitske mladosti. Na kraju Opatijci su zasluženo nagrađeni za veliki trud u sat vremena igre…


Popravak


Gosti su bolje otvorili nastavak i imali dvije velike prigode, da bi potom Pejanovićeva lopta liznula gredu iz mrtvog kuta (57′). Minutu kasnije isti je igrač izjednačio omjer nakon što je izašao sam pred vratara i nakon odbijene lopte iz drugog navrata ga matirao, pogodivši precizno kut gola – 1:1. Igra se potom pretvorila u nekontrolirani nogomet s puno obostranih grešaka, vrebala se greška protivnika. Svoju šansu dočekao je Pejanović i razgalio srca Opatijaca. Šteta što nije bilo gledatelja…


Prvo poluvrijeme donijelo je dobar nogomet i igru na refule obje momčadi. Hajduk je napadao u “bljeskovima”, posebno preko bokova i organizirano se branio, Opatija u početku djelovalo “sramežljivo”, ali od dvadesete minute “uhvatila ritam”.




Gosti su prvu prigodu skrojili u 15. minuti, Šarić je dobro proigrao Burina koji je ostao sam na desnoj strani i tukao iskosa, a Iveša ukrotio njegov udarac. Kiša i upaljeni reflektori označili su novu dobru dionicu splitske igre. Gosti su poveli (17′) nakon dobro izrežirane akcije, Grubišić je dobro povukao loptu po lijevom boku, dodao Laušu, a on još bolje asistirao za Šarića koji s 12 metara tukao pri čemu je lopta izmigoljila Iveši i odskakutala prema mreži gdje je na crti Chinedu potvrdio pogodak – 0:1.


Vratnica


Dva Zorana, Škerjanc i Bogolin, izmijenjivali su se u trenerskom prostoru i od trenutka kad je Bogolin podviknuo “dečki, dajte ritma”, Opatijci su zaigrali puno bolje i s više energije. Prvo je Weitzer tukao preko grede (23′), a potom Ševelj (24′) izbio Pejanoviću loptu u ključnom, matnom trenutku nakon bijega Burinu.


U 29. minuti dogodila se sporna situacija, domaći su tražili najstrožu kaznu nakon kontakta Bekavca i Matulje, bio je to detalj za stručniju analizu. Sudac je samo raširio ruke, tražeći da se igra nastavi… Minutu kasnije Hajduk je mogao do drugog gola, Čalušić je umjesto očekivanog udarca zavrnuo loptu za Čauša, koji je iskosa pogodio vratnicu.


Veliku šansu imali su gosti (41′) i kada je Bekavac odlično centrirao, a usamljeni Chinedu promašio loptu glavom u matnoj poziciji.


 


 


 


RIJEKA – Utakmica 1. kola Druge HNL: Opatija – Hajduk II 2:1 (0:1). Stadion Kantrida. Gledatelja: -. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) – 6. Pomoćnici: Radošević (Gospić) i Babić (Orahovica). Strijelci: 0:1 Chinedu (17′), 1:1 Pejanović (58′), 2:1 Pejanović (90’+3′). Žuti kartoni: Pejanović (Opatija), Lauš (Hajduk II).
OPATIJA: Iveša 6, Čulina 5,5 (od 46′ J. Rudan 7), Jukičić 6,5, Glavaš 6,5 (od 86′ Kurilić -), Bogolin 6 (od 86′ Čanković -), Weitzer 6,5 (od 71′ T. Rudan 6), Pejanović 7,5, Malinić 6,5, Lucić 6,5, Matulja 6,5 (71′ Lazić 6), Bertoša 6,
HAJDUK II: Baždarić 6, Bekavac 6, Ševelj 6,5, Šarić 6,5 (od 59′ Tolaj 5), Ćubelić 5,5 (od 46′ Kosić 6), Chinedu 6,5 (od 81′ Šošić -), Unušić 6, Burin 5,5 (od 61′ Škaričić 6), Čalušić 6 (od 81′ Mijatović -), Lauš 6,5, Grubišić 7.