Jutarnja prozivka

Nogometaši Opatije na Kantridi počinju pripreme, Bogolin okuplja momčad bez petorke iz prošle sezone

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Otišli su braniči Gavrić i Glibo, veznjaci Jugović i Glavaš, te Arsenijević



RIJEKA  Nakon prvoligaša Orijenta i drugoligaša Grobničana, s ljetnim pripremama za nastupajuću sezonu u Drugoj NL kreću i nogometaši Opatije. Trener Zoran Bogolin zakazao je okupljanje ove srijede na Kantridi u 7.30 sati. Time će se izbjeći eventualne vrućine, ali i gužve na Kantridi koje vladaju u ljetnim mjesecima.


Opatijci će krenuti bez petorice igrača iz lanjskog kadra. Otišli su braniči Gavrić i Glibo, veznjaci Jugović i Glavaš, te Arsenijević. Pretpostavka je da na tome neće ostati, odnosno da će još pokoje ime napustiti Crno-bijele. Primjerice, moguće je da to bude Dan Lagumdžija, daroviti veznjak, koji je posljednjih dana trenirao s BiH premijerligašem Veležom.


Što se dolazaka tiče, danas se pod stijenama očekuju isključivo povratnici. Branič Marijan Jukičić vratio se iz Orijenta, a veznjak Vedran Kozić iz Zagorca. Nije tajna da bi trener Opatije rado doveo još ponekog ofenzivno orijentiranog igrača koji će zaoštriti konkurenciju. Primjerice, pregovara s Krešimirom Luetićem koji je prošle sezone zabio 14 pogodaka u redovima drugoligaša Hrvaca. Otvorena je i mogućnost dolaska nekoliko mlađih igrača na posudbu, osim s Rijekom u tom smjeru razgovara se i s Istrom 1961 te Varaždinom.




Opatijci će po običaju većinu priprema odraditi na Kantridi (u jutarnjem terminu) i svojem igralištu u Opatiji (u poslijepodnevnim terminima).