Početak sezone

Nogometaši Opatije na Kantridi imaju drugoligašku premijeru: “Bilo bi sjajno kada bi ponovili Orijent”

Mateo Sučić

Ivan Lucić (desno)/Foto D. KOVAČEVIĆ

Ivan Lucić (desno)/Foto D. KOVAČEVIĆ

Imamo dobru momčad, spoj iskusnih igrača koji mogu savjetovati mlađe. Možemo se dobro nadopunjavati i mislim da zbog toga možemo napraviti dobar rezultat - kaže Ivan Lucić



RIJEKA Utakmicom Opatije i druge momčadi Hajduka danas (18 sati) će se na Kantridi dignuti zastor na nogometna zbivanja na Kvarneru koji poslije dugo godina ponovo ima tri momčadi u prva dva razreda hrvatskog nogometa.


Uz Rijeku kao vrh piramide, Orijent 1919 i Opatija prometnuli su se u nositelje kvalitete u regiji koju će ove sezone predstavljati u drugoligaškoj konkurenciji.


I s Krimeje i iz Opatije uoči starta sezone dolaze optimistični tonovi, Orijent je prošle sezone bio hit prvenstva i u povratničkoj sezoni dogurao do prvoligaških kvalifikacija, dok im se Opatija pridružila nakon što je ostvarila planove ambicioznog trenera Zorana Bogolina i izašla iz trećeligaškog okvira.




– Cijelu prošlu sezonu smo radili za ovo i nadamo se da ćemo što bolje otvoriti prvenstvo i kasnije nastaviti dobrim ritmom – kaže Ivan Lucić, polivalentni defenzivac Opatije. – Očekujem da je natjecanje organiziranije i ozbiljnije od Treće HNL, u kojem možemo biti konkurentni ako se postavimo sukladno kvaliteti koju imamo u momčadi.


Opatija se definitivno nema čega bojati u višem rangu natjecanja, ambiciozni trener Zoran Bogolin posljednjih je godina složio kvalitetnu okosnicu momčadi.


– Mišljenja sam da imamo dobru momčad, spoj iskusnih igrača koji mogu savjetovati mlađe. Možemo se dobro nadopunjavati na travnjaku i izvan njega i mislim da zbog toga možemo napraviti dobar rezultat.


Derbi


Opatiji će u debitantskoj drugoligaškoj sezoni nekakva vodilja biti Orijent 1919 koji je u ligu ušao kao nepoznanica, a sezonu okončao u prvoligaškim kvalifikacijama.


– Orijent zaslužuje sve čestitke za ostvareno prošle sezone, stvarno nitko nije mogao očekivati da će odmah napraviti takav rezultat, ali pratio je njihove dobre igre i potpuno je zaslužen. Bilo bi sjajno kada bi se i nama takvo što ponovilo, a ti lokalni derbiji koje ćemo imati s njima samo će davati dodatnu draž ovom iskustvu koje je pred nama.


Drugoligaška premijera odmah donosi i jako ime kao suparnika, bez obzira na to što će na Kantridu doći Hajduk II.


– Nismo puno razmišljali o njima, ali znamo da nemaju rezultatski pritisak i pokušat će se nametnuti igrom. Dat ćemo sve od sebe da u drugoligaško natjecanje krenemo pobjedom. Šteta samo što ćemo igrati bez publike, u onim dodatnim kvalifikacijama smo vidjeli kako je lijepo igrati na Kantridi pred publikom i nadam se da ćemo uskoro to ponovo doživjeti – poručio je Ivan Lucić.


Optimizam


Optimističan je i kapetan Orijenta Mario Tadejević.


– Zaboravili smo već Istru i okrećemo se novoj sezoni. Nema nam druge. Nekoliko dana je trajao neki žal zbog ishoda tih kvalifikacija, ali ono što je bilo, ne možemo promijeniti, već samo učiti na pogreškama – kaže kapetan Orijenta koji očekuje težu sezonu od prošle.


– Prije godinu dana nas je pratila neka euforija i neki polet koji nas je nosio u nekim utakmicama. Mi ćemo pokušati dati još i više, ali bit će i više zamki, više je klubova u ligi… Sigurno će nas i suparnici ozbiljnije shvaćati, poslije tih prvoligaških kvalifikacija svi će se željeti dokazati protiv nas.


Orijent u drugoligašku sezonu ulazi u nedjelju kada će gostovati kod Osijeka II, za momčad više neće konkurirati Travaglia, Iličić i Mohorovičić, ali zato pravo nastupa imaju Brdar i Flego. Ipak, domet je i dalje nepoznanica.


– Moramo ići utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Teško je bilo što prognozirati jer će se momčad još mijenjati, prijelazni rok traje pa ćemo vidjeti što nas očekuje, ali optimistični smo i uvjereni da možemo još jednom napraviti dobar posao – zaključio je Mario Tadejević.