Druga HNL

Nogometaši Opatije na Kantridi dočekuju “zagrebačke haklere”: “Morat ćemo biti bolji nego protiv lidera”

Ivan Volarić

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Morat ćemo dati još više za pozitivan rezultat - upozorava veznjak Kristijan Glavaš



RIJEKA Gostujući poraz od Intera gurnuo je Opatijce na sedmo mjesto. Momčad, koja je u većem dijelu ove sezone bila iznenađujuće visoko, među prve tri momčadi na ljestvici, u završnici sezone mogla bi se srozati i do donje polovine ljestvice. Jasno, pod uvjetom da i danas protiv Kustošije na Kantridi (17.30 sati) nastave niz od četiri utakmice bez pobjede.


– Loše smo otvorili utakmicu u Zaprešiću, u ranoj fazi dosuđen je penal koji je bio, ali je sudac mogao poštedjeti Jukičića crvenog kartona. Teško je bilo nakon toga igrati, našli smo se u rezultatskom zaostatku i s igračem manje. Brzo smo primili i drugi gol i nakon toga je bilo gotovo – govori Kristijan Glavaš, veznjak Opatije, koja u Zaprešiću nije odigrala utakmicu na razini prijašnjih. Opatijci su se u posljednje vrijeme dizali na planu igre, ali ih nisu popratili adekvatni rezultati.


– Tako je to u nogometu. Ponekad igraš lošije, a osvajaš bodove i obrnuto. Mislim da će u konačnici sve to doći na svoje. Nadam se da ćemo već protiv Kustošije pokazati svoje pravo lice i da ćemo uzeti sva tri boda za ostanak pri vrhu. Stvarno bi bilo glupo da kompromitiramo sve ovo dobro što smo napravili ove sezone – nastavlja vrijedni veznjak kojega čeka zahtjevan posao.




Kustošija je prava zagrebačka »haklerska« ekipa koja protiv svakoga suparnika teži nadigravanju. Nema sumnje da će tako biti i na dobrom travnjaku Kantride.


– Imao sam tu sreću da sam radio s njihovim trenerom Dinkom Jeličićem i znam da je riječ o pravom treneru. Radi se o velikom stručnjaku, sigurno će nas dobro skautirati. Osim toga, dobro su posloženi i čeka nas prava utakmica. Igrali smo ove zime međusobno u pripremama i sigurno ćemo morati biti bolji nego protiv Hrvatskog dragovoljca kada je stvarno bilo dobro. Morat ćemo dati još više za pozitivan rezultat. Znamo da možemo.


Nakon Kustošije u nedjelju slijede gostovanja u Zmijavcima i kod Dinama II, pa domaći sudar s BSK-om za kraj sezone.


– Bilo bi prihvatljivo da uzmemo šest, sedam bodova, da ostanem gore na ljestvici. Stvarno bi bila šteta da pokvarimo dojam na kraju sezone. Ova ekipa ima potencijala. Ako se kvalitetno popunimo na nekim pozicijama, možemo iduće sezone otići i stepenicu više – rekao je Glavaš.



Standings provided by SofaScore LiveScore