Druga NL

Nogometaši Opatije na Kantridi dočekuju Mladost iz Ždralova: “Moramo napasti i – pobijediti!”

Ivan Volarić

Edin Junuzović/V. KARUZA

Edin Junuzović/V. KARUZA

Ako budemo pravi, onda gosti neće imati što tražiti na Kantridi - tvrdi kapetan Edin Junuzović



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će od 16.30 na Kantridi dočekati Mladost iz Ždralova i iz petoga pokušaja nastojati upisati prvu ovosezonsku pobjedu. Trener Zoran Bogolin ima problema s ozljedama napadača. Izvan stroja su Antonio Pejanović, Val Bogolin i Obi Ajayi pa je već sada izvjesno da će dobar dio realizatorskog posla pasti na iskusnog, 36-godišnjeg Edina Junuzovića.


– Teško mi je reći nešto pametno nakon što smo u uvodna četiri kola osvojili tek tri boda. Nitko ne može reći da nemamo igračku kvalitetu, da nismo spremni, da nemamo za ovaj rang natjecanja vrhunske uvjete. Od uvjeta i rekvizita za trening pa do kvalitetne i redovite financijske pratnje kluba. Imamo sve, a nikako da pronađemo put do pobjede – govori kapetan Opatijaca. – Kada igramo na Kantridi, jednostavno imamo samo jednu obavezu, a to je da ostvarimo pobjedu. Svaka čast Mladosti, ali stvarno mislim da u ovom trenutku nije bitno protiv koga igramo. Bitna je jedino naša kvalitetna reakcija.


Opatijska momčad je prepuna prvoligaškog iskustva, počevši od vratara Čorića i Prskala, preko braniča Grujevića, Kavčiča i Kukoča, veznjaka Grbca, Klapana, Jugovića… pa do napadača Junuzovića i Ajayija.




– Dosta pričamo među sobom, pokušavamo pronaći razloge slabih rezultata. Atmosfera u momčad je stvarno dobra, imamo kvalitetu, no kao da smo svi pojedinačno upali u crnu rupu iz koje ne možemo pronaći izlaz. Imamo sve uvjete da počnemo pobjeđivati, a ne ide… Moramo, unatoč svemu, ostati kompaktni i čvrsti, te vjerovati u ono što radimo. Ako budemo pravi, onda gosti neće imati što tražiti na Kantridi. Jednostavno, moramo napasti i moramo dobiti! – rekao je Junuzović.


 


Standings provided by SofaScore LiveScore