Druga HNL

Nogometaši Opatije na Kantridi dočekuju Cibaliju: “Svaka utakmica proljeća kao derbi…”

Ivan Volarić

Carlo Berković/Foto PIXSELL

Carlo Berković/Foto PIXSELL

teta što protiv Cibalije nećemo biti kompletni, posebno smo oslabljeni u zadnjoj liniji, ali idemo unatoč tome probati pozitivno ući u drugi dio sezone - rekao je Berković



RIJEKA Za nogometaše Opatije danas (14.30 sati) počinje osjetljiva i vrlo zahtjevna operacija pod jedinim mogućim nazivom – ostanak u drugoligaškom društvu. Crno-bijeli u proljetni dio sezone u Drugoj HNL ulaze s posljednje pozicije i neizbježnim imperativom da u svakoj utakmici pokušaju popraviti svoju nezavidnu situaciju na ljestvici. Počevši od današnje utakmice protiv Cibalije na Kantridi u kojoj trener Zoran Bogolin neće moći računati na niz požutjelih (Kukoč, Malinić i Lagumdžija) i ozlijeđenih (Grujević, Gavrić i Belančić), te igrače koji nisu još nisu stekli pravo nastupa (Šarac i Amoateng).


– Koga nema, bez njega se mora! – govori Carlo Berković, pouzdani vratar Opatijaca. – Znamo koji su naši ciljevi i što želimo, a to su pobjede, počevši od prve utakmice protiv Cibalije. Pripreme smo dobro odradili, malo nas je korona poremetila, ali spremni smo za nastavak sezone. Znamo da nas u ligi može ostaviti učinak na razini momčadi koje se bore za sam vrh, morat ćemo na proljeće osvojiti dvadesetak bodova. Šteta što protiv Cibalije nećemo biti kompletni, posebno smo oslabljeni u zadnjoj liniji, ali idemo unatoč tome probati pozitivno ući u drugi dio sezone.


Opatijska momčad doživjela je značajne promjene u zimskoj stanci.




– Nama ni jesenas nije bio problem igračka kvaliteta. Novi dečki će sigurno dobro zamijeniti one koji su otišli. Nadamo se najboljemu, nadamo se ostanku. Da ne vjerujemo u to, ne bismo bili ovdje. Po kvaliteti smo sigurno zaslužili biti puno više na ljestvici, ali sve to treba pokazati i dokazati na travnjaku. Cibalia? Nismo se toliko bavili njima, imaju sigurno svojih vrlina i mana. No, nama više nije bitno tko je s druge strane centra. Za nas je derbi svaka utakmica na proljeće! – dodao je Berković, koji dobro zna da bi pobjeda na otvaranju drugoga dijela sezone imala velik psihološki utjecaj na momčad.


– Sve bi u slučaju pobjede protiv Cibalije odmah bilo lakše jer bismo se približili momčadima iz sredine ljestvice. I onda korak po korak, kolo po kolo, naprijed prema ostanku u ligi. Ali, ne vrijedi pričati po novinama, već sve te najave treba pretočiti u djela na terenu. Uostalom, prošloga ljeta su svi pričali da ćemo se boriti za prvo mjesto, a vidjeli ste gdje smo završili – rekao je Berković.