Druga HNL

Nogometaši Opatije na Kantridi dočekuju bivšeg prvoligaša: “Bilo bi lijepo prespavati na prvom mjestu…”

Ivan Volarić

Anton Baltazar Bogolin/Foto Arhiva NL

Anton Baltazar Bogolin/Foto Arhiva NL

Naš osnovni cilj je pobjeda, dakle da skupimo što više bodova kako bismo što prije osigurali ostanak – rekao je napadač Anton Baltazar Bogolin



RIJEKA  Nogometaši Opatije i Cibalije danas će od 16.30 na Kantridi otvoriti 5. drugoligaško kolo. Opatijci su u prva tri kola upisali tri pobjede i to redom protiv suparnika s prvoligaškim pedigreom: drugom momčadi Hajduka, Sesvetama i Rudešom. Današnji gost Kantride također je klub s prvoligaškom tradicijom, iako se to ne bi reklo po niskom položaju na drugoligaškoj ljestvici. Kada se uzme u obzir učinak nakon tri kola jasno je da će Opatijci danas istrčati pod legendarnim stijenama u ulozi favorita.


– Prije svega, nitko od nas nije mogao očekivati ovako dobar start, to nam jako puno znači u psihološkom smislu – govori Anton Baltazar Bogolin, mladi napadač Opatijaca. – Međutim, mislim da su sve tri pobjede potpuno zaslužene. Dobro smo se prezentirali u uvodu u prvenstvo. Isto tako sve je to zasluga našega rada, treniramo praktički od sredine svibnja. Vjerojatno će u jednom trenutku doći do zamora, no najbitnije je da na početku prvenstva sakupimo što bolju zalihu bodova za nastavak prvenstva.


Opatijski roster pun je kvalitetnih i iskusnih igrača pa će i u slučaju zamora dijela igrača stožer na čelu s trenerom Zoranom Bogolinom imati alternativna rješenja.




– Imamo 22 podjednaka igrača i nijanse odlučuju o tome tko će početi utakmice – napominje Bogolin.


Cibalia baštini prvoligašku prošlost još iz dana lige bivše države. Samim time Vinkovčani zaslužuju respekt iako njihovi posljednji rezultati nisu bajni. Osvojili su tek jedan bod u prva četiri kola.


– Gledao sam snimke njihovih posljednjih utakmica, pogledao sastave u kojima su nastupili… Imaju dosta bivših prvoligaških igrača, lijepo igraju, stvaraju dosta šansi, ali očito imaju problem realizacije. Protiv nas ulaze dosta opterećeni, bodovi im cure iz ruku, a kola idu… Ne smijemo ih nikako podcijeniti jer imaju kvalitetu za mjesta od sredine prema vrhu lige.


Opatijci u slučaju pobjede od četiri gola razlike mogu barem na jednu noć preuzeti lidersku ulogu.


– Naš osnovni cilj je pobjeda, dakle da skupimo što više bodova kako bismo što prije osigurali ostanak i mogli rasterećenije igrati u nastavku sezone. Bilo bi lijepo prespavati na prvom mjestu, ali pobjeda je najvažnija. Tko će zabiti, kako ćemo zabiti i koliko ćemo zabiti, nije toliko važno – poručio je Bogolin.