Druga HNL

Nogometaši Opatije na gostovanju kod Dubrave traže iskupljenje za poraz od Cibalije

Ivan Volarić

Josip Rudan/Foto Arhiva NL

Josip Rudan/Foto Arhiva NL

Idemo po pozitivan rezultat koji bi nam dobro došao uoči domaćih utakmica protiv Solina i Orijenta 1919 gdje također trebamo tražiti bodove - rekao je Josip Rudan



RIJEKA Četiri dana nakon prvog prvenstvenog poraza od Cibalije nogometaše Opatije čeka novi drugoligaški ispit. »Crno bijeli« će danas od 16.30 sati na noge Dubravi koja nakon dviju pobjeda na otvaranju prvenstva tri kola zaredom ne zna za uspjeh. Opatijci su sezonu otvorili s tri uzastopne pobjede pa u sudaru s Vinkovčanima doživjeli poraz kojega, razumljivo, nitko nije shvatio pretjerano tragično.


– Vinkovčani su kaznili našu jedinu defenzivnu pogrešku na utakmici, a povrh toga nitko nije očekivao da ćemo nakon četiri kola imati na kontu devet bodova pa to stoga ni nema mjesta velikom razočaranju – govori ljevonogi branič i jedan od najiskusnijih prvotimaca Opatije Josip Rudan, koji o Dubravi govori s velikim respektom.


– Znamo se dobro s Dubravom još iz trećeligaških dana. Tamo nikada nismo dobro prolazili. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije. Ni oni ne igraju na svojem stadionu već igralištu Kustošije. Idemo po pozitivan rezultat koji bi nam dobro došao uoči domaćih utakmica protiv Solina i Orijenta 1919 gdje također trebamo tražiti bodove – rekao je Rudan.




U momčadi Opatije neće biti Matea Bertoše zbog ozljede koljena (bit će spreman za oglede protiv Solina i Orijenta), a u konkurenciju se vraća oporavljeni Mateo Furijan.