Test ogled

Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 odigrali bez pobjednika u pripremnom ogledu na Kantridi

Ivan Volarić

Gužva u Berkovićevu kaznenom prostoru/S. DRECHSLER

Gužva u Berkovićevu kaznenom prostoru/S. DRECHSLER

Opatija je povela preko Bjelanovića u 53. minuti, a poravnao je Monjac pet minuta kasnije

OPATIJA – ORIJENT 1919 1:1




RIJEKA  Prijateljska nogometna utakmica: Opatija – Orijent 1919 1:1 (0:0). Pomoćno igralište na Kantridi. Gledatelja: 150. Sudac: Frlan (Podhum). Strijelci: 1:0 Bjelanović (53′), 1:1 Monjac (58′).


OPATIJA: Iveša, Jukičić, Čanković, Zgrablić, Bertoša, Glavaš, Weitzer, Malinić, Furijan, Pintarić, Bilobrk. Još su igrali: Kuqi, Šušak, Kričković, Hrmić, Pejanović, Bjelanović, Rosić, Rošić, Fumić, Rudan.


ORIJENT 1919: Berković, Švrljuga, Tadejević, Mulac, Vidas, Fatić, Kokorović, Hodža, Monjac, Gerc, Fućak. Još su igrali: Boglić, Putnik, Gadže, Milinović, Črnko, Srzentić, Senčar, Bosančić.




Utakmica je bila zatvorena za javnost, no unatoč tome oko pomoćnog igrališta na Kantridi okupilo se više od sto šetača, slučajnih namjernika ili jednostavno nogometnih kibica koji su uživali u lijepom vremenu i solidnom nogometu za ovu fazu priprema u kojoj se nalaze momčadi dvaju primorskih drugoligaša. Treneri Zoran Bogolin (Opatija) i Damir Milinović (Orijent 1919) na travnjaku, uz morsku stranu posutom kamenjem (posljedica juga i (ne)rada službi koje održavaju sportske objekte u gradu), su izrotirali četrdesetak igrača. U prvom poluvremenu igralo se uglavnom između dva kaznena prostora – bez većih prilika. Najbliže pogotku bio je Ivor Weitzer kada je u 44. minuti dobrano protegao vratara Berkovića i uzdrmao gredu. Krimejčani su uzvratili u 52. minuti preko Hodže, a minutu kasnije Bjelanović je još jednom potvrdio da je u dobroj golgeterskoj formi u zimskim pripremama. Napadač Opatije iz drugog pokušaja pospremio je loptu u mrežu s desetak metara za vodstvo Opatije.


 


Reakcija igrača u crvenim dresovima bila je upravo onakva kakva mora biti. Pet minuta nakon vodstva Opatije Fućak je povukao loptu u kontri Krimejčana, poslužio Monjca koji je zaobišao vratara Ivešu i pogodio za 1:1. Orijent 1919 je do kraja utakmice bio bolja momčad unatoč tome što je Milinović uveo niz mladih igrača, mahom još juniora. Krimejčani su se nametnuli relativno visokim ritmom, a mogli su s Kantride otići kao pobjednici da je sudac Frlan imao pomoć VAR-a u 65. minuti. Gadže je po ulasku u kazneni prostor okrenuo Kuqija, a ovaj ga zakačio po nogama za klasični kazneni udarac. Budući da je grobnički sudac besprijekorno vodio sudar drugoligaških susjeda sasvim sigurno je riječ o nenamjernoj pogrešci koja se može dogoditi i najboljima.


Foto galerija: Prijateljska nogometna utakmica na Kantridi: Opatija - Orijent 1919 1:1 Foto: Sergej Drechsler