Druga HNL

Opatijcima samo bod protiv Solinjana, Junak preokretom do sva tri boda na Krimeji

Portal Novi list

u kratkim crtama

Opatijci u zaostaloj utakmici dočekuju Solin, a Krimejčani - Junak.



RIJEKA Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 od 16.30 sati na Kantridi, odnosno Krimeji odrađuju zaostale utakmice Druge HNL. Opatijci dočekuju Solin, Krimejčani – Junak. Jedni i drugi jasno i glasno su poručili da im je jedini cilj domaća pobjeda, Opatiji vrijedna priključka za liderom Hrvatskim dragovoljcem, a Orijentu 1919 bi tri boda bila impuls prema sredini ljestvice.


Utakmice ćemo uživo pratiti u tekstualnom obliku.


Stigli su i službeni sastavi.




Veliko nevrijeme i poslijepodnevni pljusak koji je natopio oba riječka igrališta stvorio je probleme organizatorima utakmice. Utakmica na Krimeji će zbog uklanjanja vode na terenu početi s pola sata zakašnjenja, travnjak na Kantridi je dobro upio veliku količinu kiše pa će utakmica početi na vrijeme.


OPATIJA – SOLIN 1:1


Stadion na Kantridi. Gledatelja: 200. Sudac: Matej Bezelj (Pula). Strijelci: 1:0 Bogolin (28′), 1:1 Puljić (78′). Žuti kartoni: Ivančić, J. Rudan, Glavaš (Opatija), Šimunac, Taraš (Solin). Crveni karton: Relota (77′).


OPATIJA: Iveša, J. Rudan, Maloku (od 83′ Lucić), Rosić (od 46′ Malinić), Jukičić, Ivančić (od 46′ Fumić), Glavaš, Bogolin, Weitzer, Junuzović (od 83′ Lazić), Zgrablić.


SOLIN: Bender, Kušeta  (od 59′ Matova Romario), Tomić, Šošić (od 46′ Llanos), Puljić, Zeljković, Taraš, Relona, Šimunac (od 83′ Laušić), Durdov (od 74′ Veljača), Sesar.


Foto galerija: Remi nogometaša Opatije i Solina na Kantridi Foto: Sergej Drechsler


90+3 minute: Kraj utakmice na Kantridi. Opatijci kao da su se pomirili s osvojenim bodom pa u završnici nije bilo uzbuđenja.


GOL!!! Niti 60 sekundi nakon što su ostali s igračem manje Solinjani su poravnali na Kantridi. Puljić je udarcem iskosa prevario Ivešu za 1:1.


CRVENI KARTON!!! Hrvoje Relota je glavom udario Glavaša bez lopte, a sudac pokazao veznjaku gostiju crvenih karton, dok je veznjak Opatije zaradio karton žute boje. Opatijci od 77. minute imaju igrača više.


50. minuta: Još jedna loša procjena Iveše kod istrčavanja, loptu koju je mogao prigrliti rukama na vrhu šesnaesterca loše je ispucao nogama, a Llanos gađao nebranjenu mrežu i pogodio – vratnicu.



46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Ulaskom Malinića na desni bok Maloku je prešao u sredinu terena.


45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme. Opatijci su nakon malo dignuli intezitet trke i agresivnost nakon vodstva pa gosti više nisu tako lako dolazili do Ivešinog šesnaesterca.


GOOL!!! Opatija je povela u 28. minuti. Nakon brzo izvedenog auta Maloku je pobjegao po desnoj strani, kada je stigao gotovo do korner linije uputio je ubačaj na drugu vratnicu gdje se našao Bogolin koji je glavom neometan rutinski odradio ostatak posla.


23. minuta: Gosti iz Solina su bolji takmac u prvoj polovici prvoga poluvremena. Opatijci imaju problema s posjedom, duel igrom, ali i transformacijom nakon oduzete lopte.


10. minuta: Prilika za Solin, Iveša je krivo procijenio jedan dubinski pas pa i izašao na vrh šesnaesterca. Durdov je primio loptu, no kao da se iznenadio kada je ispred sebe ugledao vratara Opatije. Stoperi Zgrablić i Jukičić su mu suzili manevarski prostor za udarac. Na kraju je lopta otišla kraj gola. Travnjak je u vrlo solidnom stanju s obzirom na količinu padalina.


1.minuta: Počela je utakmica na Kantridi.


ORIJENT 1919 – JUNAK 1:2


Stadion na Krimeji. Gledatelja: 250. Sudac: Matej Horvat (Zagreb). Strijelci: 1:0 Brdar (6′-11m), 1:1 Andrić (65′), 1:2 Barać (69′). Žuti kartoni: -.


ORIJENT 1919: Berković, Mulac, Fatić. Flego, Smolčić, Liber, Kokorović, Vidas, Črnko, Brdar, Tadejević.


JUNAK: Runje, Vuković, Bašić-Šiško, Barać, Andrić, Markovina, Mihovilović, Kukoč, Bliznac, Jenjić, Jandrek.


90. minuta: Kraj utakmice.


GOL!!! Preokret Sinjana! Barać je u 69. minuti pogodio po udarcu sa 17 metara, lopta je nekoga očešala i prevarila Berkovića.


GOL!!! Andrić je na dodavanje Jandreka poravnao na 1:1 u 65. minuti.


62. minuta: Brdar je 20 metara snažno opalio po lopti, a ona otišla iznad gola.


52. minuta: Bliznac je sjajim udarcem s 20 metara protegnuo Berkovića koji je izvukao loptu iz rašlji.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


45. minuta: Flegina lopta je nakon što je pogodila jednog suparničkog igrača dobila čudnu putanju i umalo prevarila Runju.


22. minuta: Sjajan prilika za goste, Bašić-Šiško je poslao loptu kraj gola na ubačaj Jambreka.


15. minuta: Gosti uzvraćaju preko Andrića ali Berković brani. Dopadljiva utakmica na Krimeji.


12. minuta: Brdar je gurnuo Črnka na gostujućeg vratara, no Runje brani.


GOOL!!! Brdar je u 6. minuti pogodio za vodstvo “crvenih”. Napadač Krimejčana iskoristio je najstrožu kaznu nakon što ju je sam izborio. Prekršaj je napravio Kukoč.


1.minuta: Počela je utakmica na Krimeji, travnjak nije idealan, ali se ipak igra.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore