Druga HNL

Nogometaši Opatije dočekuju Dugopolje: “Valjda je došlo vrijeme da i mi nekoga dobijemo doma…”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin, trener Opatijaca/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin, trener Opatijaca/Foto Arhiva NL

Spremni smo na poduhvat da eliminiramo Dugopolje i problem domaćih pobjeda te onda nešto mirnije idemo na Međimurje i Inter - kaže Zoran Bogolin, trener Opatijaca



RIJEKA Dolazak petoplasiranog Dugopolja danas na Kantridu (15 sati) u redovima nogometaša Opatije vide kao priliku za produžetak svojega pozitivnog niza, započetog prije šest kola, nakon jedinog ovosezonskog poraza od Cibalije, ali u prvom redu kao još jednu šansu da konačno razbiju svojevrsno prokletstvo domaćih utakmica. Opatijci su četiri od svojih pet pobjeda ove sezone ostvarili u gostima, a samo Hajduk II u prvom kolu svladali pod kultnim stijenama.


– Valjda je došlo vrijeme da i mi nekoga dobijemo doma – govori trener »crno-bijelih« Zoran Bogolin. – Ne znam iskreno u čemu je problem, zašto na Kantridi ne izgledamo tako dobro kao na gostujućim terenima. A to bi trebao biti moj zadatak… Radimo stalno na završnici, što je po meni najveći problem. Nadamo se da ćemo se dignuti i u tom segmentu pa će sve to zajedno biti još bolje. Međutim, i ovo što smo napravili do sada je jako puno. Ipak smo mi početnici u Drugoj HNL. Opet, ostaje žal da nismo uzeli još više bodova. Ako se već otvara mogućnost…


Dugopolje je sve svoje pobjede ostvarilo na domaćem terenu, vani su uglavnom gubili što bi Opatijcima trebalo olakšati posao. Opet, logika stvari sugerira da se i njima mora negdje otvoriti.




– Naš je skaut Boris Milanović napravio analizu Dugopolja. Riječ je o dobroj ekipi, doveli su završnici prijelaznog roka nekoliko igrača. Imaju dva brza krila, vole ući u pritisak, ali i nabiti loptu iz zadnje linije kada je to potrebno. Imaju dosta igrača koji su prošli Hajdukovu školu, mladih igrača, ali i nekoliko iskusnih koji sve to drže na okupu. Dobra su ekipa, blizu nas na ljestvici.


Opatijci, dakle, moraju imati širom otvorene oči…


– Na nekoliko su bodova od nas. Međutim, spremni smo na poduhvat da eliminiramo Dugopolje i problem domaćih pobjeda te onda nešto mirnije idemo na Međimurje i Inter, koji su ispred nas do nove prvenstvene pauze – rekao je trener Opatijaca, koji zbog zdravstvenih poteškoća neće moći računati na Lucića, Pintarića i Bogolina.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore