Druga HNL

Nogometaši Opatije dočekuju bivšeg prvoligaša: “Varaždinci nisu impresionirali unatoč pobjedi”

Ivan Volarić

Antonio Pejanović/Foto Arhiva NL

Antonio Pejanović/Foto Arhiva NL

Bit će sigurno teško, moramo prvo učvrstiti naš blok iz kojega je onda lakše dočekati priliku u kontri ili polukontri - rekao je napadač Antonio Pejanović



RIJEKA  Nogometaši Opatije izašli su iz reprezentativne pauze siromašniji za stopera Ivana Zgrablića, koji je otišao u Italiju. S popisa ozlijeđenih igrača nisu se još »skinula« imena napadača Antona Baltazara Bogolina, Kristijana Flege i Borne Bilobrka. To su loše vijesti. Dobra vijest je da je uoči današnjeg ogleda s Varaždinom (15 sati na Kantridi), zdrav i spreman Antonio Pejanović, strijelac dvaju pogodaka u važnoj gostujućoj pobjedi nad Osijekom II neposredno uoči stanke.


– Pobjeda uoči pauze nam je stvarno dobro došla. Čak možemo reći da je za nas šteta što je došla stanka jer imam osjećaj da bismo na krilima pobjede nad Osijekom II nanizali još neki uspjeh. Ovako, kao da krećemo ispočetka – govori iskusni napadač iz Malinske, kojega u posljednje vrijeme zahuktali Varaždinci nisu baš oduševili.


– Pogledao sam sažetak njihove posljednje utakmice i pobjede protiv Croatije iz Zmijavaca. Tu utakmicu su dobili 5:1, ali me uopće nisu impresionirali. Da je Croatija tako igrala protiv nas, i mi bi dobili tu utakmicu s pet, šest pogodaka. Znači, darovali su im četiri, pet golova… Ne umanjujem time kvalitete Varaždinaca. Imaju top pojedince, uglavnom igrače koji su igrali Prvu HNL. Bit će sigurno teško, moramo prvo učvrstiti naš blok iz kojega je onda lakše dočekati priliku u kontri ili polukontri.




Opatijci također u svojim redovima imaju dosta prvoligaškog iskustva, momčad su koja bi se, sudeći po kvaliteti, novom pobjedom trebala uključiti u utrku za vrh.


– Naravno da je naša želja nastaviti pobjednički niz. Liga je takva da te jedan poraz gura u borbu za ostanak, a pobjeda u borbu za vrh. Znači, ako izgubimo od Varaždinaca već smo u crvenom, ako dobijemo, evo nas u utrci za sam vrh. Liga je zanimljiva i tako će biti do kraja prvenstva. Što se naše momčadi tiče, šteta što je otišao Zgrablić. Polako se vraća Weitzer. Imamo stvarno puno kvalitetnih igrača, a kvalitetu vratara neću ni spominjati – poručio je Pejanović.



Standings provided by SofaScore LiveScore