Druga HNL

Nogometaši Opatije danas gostuju kod Međimurja: “Nećemo se dati navući”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zoran Bogolin/Foto D. KOVAČEVIĆ

Mogu obećati da ćemo pružiti sve od sebe, a kakav efekt će na kraju biti, to ćemo znati nakon 90 minuta - poručio je trener Opatijaca



RIJEKA Velika kiša spriječila je prošle subote nogometaše Opatije da domaćom pobjedom nad Dugopoljem barem privremeno skoče na prvo mjesto na ljestvici Druge HNL. Opatijci su dobili neplanirani »slobodni vikend« uoči današnjeg gostovanja kod Međimurja (18 sati), najbližeg susjeda na drugoligaškoj ljestvici, koji ne krije svoje prvoligaške ambicije.


– Pokušali smo organizirati prijateljsku utakmicu, ali nismo imali s kim igrati. Neki klubovi se boje zbog korone, drugi su imali svoje obaveze… Situacija je baš nezgodna. Međutim, dobro smo radili svaki dan i nadam se da ćemo nešto napraviti u Čakovcu – govori Zoran Bogolin, trener Opatije, kojemu je stanka dobro došla da se pripremi za skorašnje ispite na Akademiji HNS-a.


Trener momčadi, koja bi mogla uskoro postati lider Druge HNL, nema još odgovarajuću licencu pa se u zapisnicima utakmica vodi kao predstavnik kluba. Nenad Gračan je svojedobno bez odgovarajuće trenerske licence umalo s Rijekom postao – prvak Hrvatske.




Apetiti Opatijaca, barem za javnost, ipak ne sežu tako visoko. Glavni cilj je ostanak u drugoligaškom društvu, no jasno je da će kvalitetna i iskusna »crno-bijela« momčad nastojati zgrabiti svaku priliku koja im se pruži. Gostovanje u Čakovcu spada u red zahtjevnijih, Međimurci su prava »vatromet ekipa« koja puno zabija, ali i prima puno golova. Osim toga, sve njihove utakmice su pune preokreta, nerijetko s dramatičnim završnicama.


– Smanjit ćemo taj njihov omjer danih golova. Igramo drukčiji nogomet i sigurno se nećemo tek tako navući na ono što njima odgovara: »trči-pucaj« nogomet – nastavlja Bogolin. – Igrat ćemo svoju igru, čvrsto i disciplinirano, striktno čuvati igrača, a kada imamo loptu, pokušavati što više zadržati posjed do završnice. Predvidjet ćemo sve što je moguće, imamo znanje, a onda je sve u rukama igrača, njihovoj volji i motivu. Ako bude na visini, onda neće biti problema.


A kud ćeš veći motiv od činjenice da te svaka iduća pobjeda može vinuti na sam vrh ljestvice.


– Slažem se! Mogu obećati da ćemo pružiti sve od sebe, a kakav efekt će na kraju biti, to ćemo znati nakon 90 minuta – poručio je trener Opatijaca.


Put Čakovca neće Rudan, Lucić i Ivančić zbog zdravstvenih poteškoća.