Kup Hrvatske

Nogometaši Nehaja u pretkolu Kupa dočekuju Primorac iz Biograda na moru: “Iskoristiti prednost domaćeg terena”

Ivan Volarić

Tomislav Lopac/S. DRECHSLER

Tomislav Lopac/S. DRECHSLER

Sigurno da ćemo sve napraviti da pobjedom zakoračimo u završnicu - kaže trener Senjana Tomislav Lopac



RIJEKA  Nogometaši Nehaja danas (16.30 sati) će na svojem travnjaku dočekati Primorac iz Biograda na moru. Sudar dvaju trećeligaša, iz zapadne i južne skupine, iznjedrit će momčad koja će zajedno s preostalih 15 »kvalifikanata« u završnicu Hrvatskog kupa, odnosno šesnaestinu finala, gdje su se unaprijed plasirali svi prvoligaši i drugoligaši ili eventualno trećeligaši s visokim koeficijentom. Senjani su nerijetko ulazili u tu fazu kup-natjecanja i zbog toga im današnji prolaz neće donijeti nekog uglednog gosta. Naime, u šesnaestini i osmini finala parovi se određuju na temelju koeficijenta (slabiji je domaćin), a on pak na temelju rezultata u posljednjih pet godina.


– Imamo relativno dobar koeficijent pa u slučaju prolaza nećemo ići na nekog prvoligaša.Vjerojatno nas očekuje ekipa poput primjerice Vinogradara – govori Tomislav Lopac, trener Senjana, koji najavljuje povratak u momčad Prizmića (odradio je prošloga vikenda kartone), te oporavljenog Lagumdžije.


– Dobili smo neke informacije o našim suparnicima, osim toga igrali smo prijateljsku utakmicu u Posedarju kod Hrvatskog viteza i izgubili, a riječ o momčadima slične kvalitete. Dakle, sigurno je riječ o dobrom suparniku. Međutim, igra se jedna utakmica, imamo prednost domaćeg terena i sigurno da ćemo sve napraviti da pobjedom zakoračimo u završnicu Kupa – dodaje Lopac, koji je početkom kolovoza uključen u rad stožera U-17 reprezentacije na čelu s novim izbornikom Robertom Jarnijem.




Senjani su novu trećeligašku sezonu otvorili gostujućom pobjedom na Cresu, prolazak u završnicu Kupa Hrvatske sigurno bi dodatno podigao raspoloženje i samopouzdanje u redovima Nehaja.