Ždrijeb u Zagrebu

Nogometaši Krka saznali suparnika u kvalifikacijama za Drugu NL, uzvratni susret igra se na Kantridi

Ivan Volarić

Nogometaši i vodstvo Krka s pokalom namijenjenom prvaku Treće HNL zapad

Nogometaši i vodstvo Krka s pokalom namijenjenom prvaku Treće HNL zapad

Čeka nas težak protivnik, koji je, s obzirom na to da dolazi iz višega ranga i da iza sebe ima jako dobro proljeće, veliki favorit - rekao je trener Krka Igor Tkalčević



RIJEKA Nogometaši Krka svoj put prema Drugoj NL tražit će u kroz dvije kvalifikacijske utakmice protiv Zagorca. Prva utakmica između aktualnog prvaka Treće HNL – zapad i 14.-plasirane momčadi Druge NL na rasporedu je u nedjelju u Krapini, a uzvrat na Kantridi zakazan je sedam dana kasnije. Odlučio je tako “ples kuglica” u prostorijama HNS-a, koji je na kraju bio poludirigiran. Iz redova Krka su naslutili da je moguće da će se postaviti nositelji pa su tako te uloge u ždrijebu pripale Zagorcu, kao aktualnom drugoligašu, prvaku/predstavniku Treće HNL – jug (ne zna se još da li će to biti Zadar, Zagora ili Junak), te predstavniku Treće HNL – istok (Slavonija Požega).


– Kod određivanja skupine nositelja vodili su računa o tome da je Zagorec klub iz višega ranga, a predstavnik juga i istoka dolazi iz liga s većim brojem klubova. Međutim, problem je u tome što to nije bilo navedeno u propozicijama koje su nam poslane uoči početka prvenstva prošle godine – upozorava trener Bodula Igor Tkalčević. – No, sada je to nebitno. Znamo da su pred nama dvije utakmice protiv jakog suparnika. Čim smo saznali ime suparnika krenuli smo sa skautiranjem. Čeka nas težak protivnik, koji je, s obzirom na to da dolazi iz višega ranga i da iza sebe ima jako dobro proljeće, veliki favorit. Pratio sam zbivanja na drugoligaškim travnjacima proteklih mjeseci i doista mislim da je Zagorec odigrao sjajno drugi dio sezone. Međutim, isto tako rekao sam nakon što smo osvojili naslov prvaka da u kvalifikacijama možemo igrati protih svih protivnika. Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat.


U preostala dva susreta sastaju se predstavnik Treće HNL – jug i Karlovac, te Slavonija i Radnik iz Križevaca. Pobjednici triju parova iduće sezone nastupat će u Drugoj NL.