Druga NL

Nogometaši Krka počeli pripreme, stigao Delibegović, dolazi Gvinejac Mass

Ivan Volarić

Igor Tkalčević/Foto A, KRIŽANEC

Igor Tkalčević/Foto A, KRIŽANEC

Pratimo situaciju na tržištu, reagirat ćemo u danom trenutku - rekao je trener Igor Tkalčević



RIJEKA  Nakon Grobničana i Opatije, s pripremama je krenuo i Krk, treći primorski drugoligaš. Trener Igor Tkalčević na raspolaganju ima jesenski kadar bez iskusnog veznjaka Sanina Muminovića koji je otišao u Orijent. Stigao je 21-godišnji Jakov Delibegović, bivši junior Rijeke, koji je bio u Bjelovaru, a očekuje se dolazak 18-godišnjeg gvinejskog napadača Massa Njiea. Napadač košarkaške visine posljednjih je tjedan dana trenirao s Orijentom.


– S njim sam sve dogovorio još prije mjesec dana. Odradio je nekoliko treninga s Orijentom, no dolazi k nama. Vjerujem da ćemo dobiti od njega ono što želimo – govori Igor Tkalčević, trener Krka. – Delibegović može pokriti dosta pozicija po lijevoj strani, polivalentni je igrač kojeg poznajem od ranije. Pojačava konkurenciju na lijevoj strani, nadam se da će dobiti stabilnost. Što se Muminovićeva odlaska tiče, za sada nećemo tražiti pojačanja. Imamo unutarnjih rezervi gdje ćemo, vjerujem, dobiti što želimo.


Boduli imaju jasan cilj na proljeće – izboriti ostanak u ligi.




– Već na prvom treningu igrači su pokazali veliki motiv i pokazali za što se borimo. Jako sam unutra, to sam osjetio i kod igrača. Vjerujem da ćemo ostvariti cilj koji smo si zacrtali, s obzirom na situaciju u kojoj smo našli. Nadam se kvalitetnim pripremama i uzimanju bodova na proljeće, te ostanku u Drugoj NL. Pratimo situaciju na tržištu, reagirat ćemo u danom trenutku. Malo bih promijenio fizionomiju momčadi i sukladno gledam dovesti igrače koji bi u toj promijenjenoj fizionomiji dali ono što tražim kao trener – dodao je Tkalčević.


Prvu pripremnu utakmicu Krčani će igrati u subotu protiv Nehaja, slijedi Lučko (27. siječnja), juniori Rijeke (7. veljače), porečki Jadran (10. veljače) i generalka protiv Halubjana (17. veljače). Traži se još suparnik za 3. veljače. Dobra vijest je i da se Boduli vraćaju na svoj travnjak nakon što su jesenski dio sezone zbog uređenja svlačionica na stadionu Josip Pepi Uravić kao domaćini odradili na Kantridi.