Prvi strijelac lige

Nogometaši Kraljevice nakon 20 godina osigurali viši rang: “To nam je bio primarni cilj ove sezone”

Valentina Prokić

Ivan Pičuljan/Foto M. GRACIN

Ivan Pičuljan/Foto M. GRACIN

Kraljevičani će nakon više od 20 godina igrati viši rang natjecanja, što umanjuje gorčinu zbog prokockane prilike za osvajanje naslova prvaka nakon neočekivanog poraza od Gospića 91



RIJEKA Nogometaši Kraljevice u zadnjem kolu četvrtoligaškog prvenstva gostuju kod prvaka Medulina 1921. Derbi vodećih ne odlučuje o ničemu s obzirom na to da su Medulinci već ranije osigurali titutlu te dočekuju Kraljevičane u slavljeničkom tonu s pet bodova više.


No, drugoplasirana Kraljevica, koja je svoje šanse za titulu prokockala u dvoboju s Gospićem 91, neće previše žaliti jer, iako nisu prvaci, osigurali su plasman u viši rang natjecanja iduće sezone, Treću HNL – zapad, ukoliko im HNS odobri licencu.


Cilj ostvaren


– Nažalost nismo uspjeli do naslova, iako smo se borili do samog kraja, ali u najbitnijoj utakmici, koju smo trebali odigrati dobro, jednostavno smo kiksali. Svima nam je žao što se to dogodilo, jer smo vodili 2:0 protiv Gospića 91, a na kraju smo izgubili 3:2, da ne znamo ni sami kako. Stali smo igrati zadnjih pola sata i sve se okrenulo u njihovu korist. Nedostajalo je malo koncentracije u nastavku jer smo na poluvremenu vodili 2:1.




No, nekako smo krenuli u drugo poluvrijeme kao da će se stvari same od sebe dogoditi i da će netko zabiti gol iz ničega. Momčad Gospića 91 vidjela je da smo pali, oni su se digli, zabili su ta dva gola i okrenuli rezultat. Koncentracija je dosta pala, jer ni sami nakon utakmice nismo znali što se dogodilo, otkud tih crnih pola sata, ali nismo uspjeli – prenio je prvi strijelac Kraljevice Ivan Pičuljan.


No, bez obzira na to što nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka sezonu, Kraljevičani mogu ocijeniti pozitivnom i uspješnom.


– Svakako da je uspješna, ostvarili smo plasman u višu ligu što je zapravo bio i primarni cilj, a kad smo već uspjeli to ostvariti, dogovorili smo se da ćemo pokušati osvojiti i prvenstvo, ali to nije bilo na prvom mjestu. Kraljevica nije igrala zadnjih 20 godina viši rang, to je bio osnovni cilj i svi su zadovoljni. Bit će slavlja – dodaje Pičuljan.


Prvi strijelac


U višem rangu Kraljevica će morati dati više, odnosno pojačati se u u odnosu na sada, obzirom da će liga biti zahtjevnija.


– Sigurno ćemo trebati dati više, jer je viša liga puno jača, nego ova sada. Ako se spremimo kako treba i uz par novih pojačanja, koliko bude potrebno, sigurno bi mogli parirati svima. To smo dokazali u prijateljskim utakmicama koje smo igrali s ekipama iz višeg ranga i pokazalo se da smo dosta kvalitetni i da možemo igrati veću ligu bez problema – mišljenja je strijelac Kraljevičana.


Ivan Pičuljan je na čelu liste strijelaca Četvrte NL NS Rijeka. Kolo prije kraja Pičuljan ima 19 golova, a drugi na listi je legendarni napadač Ahmad Sharbini s 13 golova. Izvjesno je da će Pičuljan i drugu godinu zaredom ponijeti naslov najboljeg strijelca lige.


– Nije to mala stvar, pogotovo ako to uspijete napraviti dvije godine zaredom. Prošle godine sam uspio biti najbolji strijelac i ove godine, nadam se, iako još nije kraj. Ponosan sam na svoj trud i zalaganj, iako su se neke utakmice mogle bolje odigrati. Moram čestitati svima koji su doprinijeli tome, prvenstveno ekipi, jer ja sam zabijao golove, ali oni su odradili većinu posla – kaže Ivan Pičuljan.


Izvjesno je da će kraljevičkom igraču mobitel češće zvoniti kako se bude bližio kraj sezone, jer interesa ne nedostaje, no on još uvijek nosi dres Kraljevice.


– Zvoni stalno i prije je zvonio, ali vidjet ćemo šta će biti dalje – zaključio je Pičuljan.