Prve test

Nogometaši Hajduka danas igraju prvi pripremnu utakmicu, Široki Brijeg gostuje na Poljudu

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Prijateljske utakmice bitne su podizanje samopouzdanja u momčadi



SPLIT Pandemija je poremetila pripremne planova Hajduka za drugi dio prvenstvene utrke. Umjesto da u Portugalu odigraju jake pripremne prijateljske utakmice s kvalitetnim suparnicima bijele na Poljudu čekaju Široki Brijeg, Velež, te Varaždin. Neće to biti utakmice kakve je priželjkivao trener Valdas Dambrauskas. No, bez obzira na snagu suparnika svaka pobjeda, pa makar se radilo o prijateljskom odmjeravanju snage, donosi dodatno samopouzdanje među igrače. To bi trebao biti znak da su na pravom putu pred nastavak prvenstva!


Na otvaranju drugog dijela prvenstva Hajduka čekaju dva neugodna gostovanje, naprije kod Šibenika, a potom kod Gorice.  Hajduk bi u te susrete trebao ući jači za povratnika Nikolu Kalinića. Dobra vijest za trenera Hajduka je što Kalinić dolazi iz punog treninga, Serie A je u tijeku, pa neće biti problema s formom. Nakon gostovanja u Šibeniku i Velikoj Gorici slijede Slaven Belupo na Poljudu pa gostovanje u Sigetu. Hajduk u te četiri utakmice mora uzeti 12 bodova ako želi održati nade u osvajanje naslova prvaka.


Od momčadi Hajduka se očekuje da već danas (14.30 sati) u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Širokog Brijega pokaže da je na proljeće sposobna odgovoriti klupskim ambicijama i željama navijača.