Finale Kupa na Kantridi

FOTO Nogometaši Grobničana svladali Opatiju i obranili naslov pobjednika županijskog Kupa

Ivan Volarić

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Pobjednika je odlučio rani pogodak Bleonda Redžepija nakon jedne od brojnih loših reakcija opatijske obrane u prvom poluvremenu, ali u prvom redu osjetno bolja forma i raspoloženje u kojem se nalaze igrači Grobničana u posljednjem periodu

OPATIJA – GROBNIČAN  0:1




RIJEKA  Finale Kupa Primorsko-goranske županije: Opatija – Grobničan 0:1 (0:1). Stadion na Kantridi. Gledatelja: 800. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7. Strijelac: 0:1 Redžepi (20′). Žuti kartoni: Kašiković, Grujević (Opatija),.


OPATIJA: Prskalo 7, Gavrić 6, Junuzović 6,5, Kašiković 6 (od 54′ Pejanović 6), A. B. Bogolin 5,5 (od 46′ Jugović 5,5), Furijan 6, Kordić-Gružić 5,5 (od 64′ Grbac -), Marshall 5,5, Grujević 6, Lagumdžija 6, Kukoč – (od 9′ Pozderac 6, od 46′ Glibo 6).


GROBNIČAN: Curać 7, Ušalj 6,5, Bosančić 6 (od 87′ Valjan -), Golić 6,5, Ravlija 6,5, Kovačević 5,5 (od 46′ Pilčić 6), Prpić 6,5, Redžepi 7 (od 72′ Mikulica -), Franković 6,5 (od 58′ Rupčić 6,5), Galešić 6,5, Jurica 5,5 (od 46′ Batarelo 6).


Foto galerija: Županijski kup: Grobničan - Opatija Foto: Ana Križanec




Nogometaši Grobničana obranili su naslov osvajača Kupa Primorsko-goranske županije! Sastav s Mavrinaca prošle godine nadigrao je Orijent pred svojim navijačima, a ovoga puta svladali su drugoligaškog rivala pred dobro ispunjenim tribinama Kantride i svojim brojnim navijačima. Pobjednika je odlučio rani pogodak Bleonda Redžepija nakon jedne od brojnih loših reakcija opatijske obrane u prvom poluvremenu, ali u prvom redu osjetno bolja forma i raspoloženje u kojem se nalaze igrači Grobničana u posljednjem periodu.


Prskalo spašavao


Oba trenera izvela su kombinirane momčad. Predrag Stilinović zbog toga jer je najavio da mu je prvenstvena utakmica protiv Dugog Sela u petak daleko važnija, a Zoranu Bogolinu su momčad prorijedile ozljede (Malinić, Ajayi, Glavaš, V. Bogolin…). Osim toga u ranoj fazi utakmice ostao je bez Tončija Kukoča (loža), a povrh svega njegova momčad u posljednje vrijeme djeluje energetski i mentalno toliko prazno da je i šareni sastav Grobničana lako došao do početne prednosti. Svaka izgubljena lopta na sredini terena bila je prilika za brzu tranziciju i potencijalna opasnost za vratara Prskala, a jedna kratka povratna lopta za Gavrića u 20. minuti bila je dar kojega je Bleond Redžepi objeručke prihvatio i pogodio kraj istrčalog Prskala – 0:1. Bogolin je povukao Lagumždiju iz veze i gurnuo na trećeg stopera, te dodatno ojačao defanzivni blok. Unatoč tome u 38. minuti moglo je biti 0:2. Prskalo je s nekoliko metara ušao u šut Bosančiću i potvrdio vratarsku klasu.


Grobnička fešta


Nastavak je ipak donio drugačije odnose snage. Opatijske zamjene dignule su intezitet trke i agresije cijele momčadi pa su Crno bijeli počeli djelovati sve konkretnije. U 54. minuti Kašiković je iskosa pogodio bližu vratnicu, a u 63. minuti u Junuzovićevu udarcu glavom nedostajalo je malo više snage da bi iznenadio Curaća. U jeku opatijskog pritiska (78′) Pilčić je imao u nogama meč loptu. Prvoga strijelca Grobničana kao da je iznenadilo kada se, nakon Galešićeva kornera, našao na vrhu peterca zaboravljen od Marshalla s loptom u nogama. Junuzović je propustio dvije posljednje prilike Opatijaca da utakmicu odvedu barem do penala. U 86. minuti Curać je u korner odbio njegov udarac glavom, a u sučevoj nadoknadi vremena Prpić je s gol linije odbio pokušaj loba. Lagumdžija je glavom poslao loptu s vrha peterca zamalo kraj gola prije nego što je sudac Bebek odsvirao kraj i označio početak velikog slavlja Grobničana podno legendarnih stijena.