Druga NL

Nogometaši Grobničana doveli su se u tešku situaciju, samo pobjeda u Krapini jamči ostanak u ligi

Ivan Volarić

Antonio Galešić/Foto S. DRECHSLER

Antonio Galešić/Foto S. DRECHSLER

Dogodilo nam se ono što je karakteristično za ovu momčad, a to je podbacimo baš onda kada ne bismo smjeli - kaže trener Predrag Stilinović



RIJEKA  Nogometaši Grobničana prošlog su petka imali sve u svojim rukama. U završnici utakmice protiv Dugog Sela stigli su do preokreta, imali su gol prednosti i tri boda koja bi ih i matematički zadržala u SuperSport Drugoj NL bez igranja dodatnih kvalifikacija. O psihološkoj prednosti i navijačkoj podršci protiv rasterećenih gostiju iz Dugoga Sela, da se ne govori. A onda je u 85. minuti Dugo Selo postiglo pogodak i stiglo do izjednačenja i cijela priča otišla je u neželjenom smjeru. Subotnji rezultati donijeli su očekivane ishode i Grobničane doveli u situaciju da nemaju previše izbora uoči susreta posljednjega kola i gostovanja kod Zagorca iz Krapine. Momčadi trenera Predraga Stilinovića jedino pobjeda garantira ostanak u ligi. U svim ostalim kombinacijama Grobničani ovise o ishodima drugih susreta, ponajprije utakmici Hrvaca i Trnja. Preciznije, ako Trnje ne pobijedi u Dalmaciji, Grobničan može ostati u ligi i unatoč porazu u Krapini.


– Protiv Dugog Sela dogodilo nam se ono što je karakteristično za ovu momčad, a to je da podbacimo baš onda kada ne bismo smjeli, kao što je, primjerice, bilo i protiv Marsonije. Dobro je da na kraju nismo izgubili utakmicu. Smogli smo snage preokrenuti rezultat, povesti 3:2, a onda je opet uslijedila nesmotrenost zadnje linije. Ostavili smo igrača samog i primili pogodak. Imamo to što imamo. Dobro je da i taj bod može presuditi. Mogli smo sve riješiti, nažalost, nismo. U zadnje vrijeme smo dosta dobro igrali na gostovanjima, dobili smo Trnje u Zagrebu, u Kupu Opatiju na Kantridi i Orijent na Krimeji. Imamo argumente da možemo odigrati vani. Ako bude trebalo dobiti u Krapini, ići ćemo po pobjedu, no možda nam i ovaj bod bude dovoljan – rekao je trener Predrag Stilinović i objasnio zbog čega je u ključnoj utakmici odlučio »eksperimentirati« sa sastavom i mijenjati ono što je dosta dobro funkcioniralo u posljednje vrijeme.


– Pripremili smo se na njihovu varijantu koju stalno igraju, no oni su promijenili i igrali nešto sasvim drugo. Bez obzira na to, igrači su imali neke zadatke. Mikulica je, primjerice, trebao držati Slunjskog, a to nije učinio. Nakon dvadesetak minuta smo napravili promjene i počeli bolje igrati. Imali smo u prvom dijelu osim pogotka tri, četiri jako dobre šanse. Imali smo tu nesreću da nam se ozlijedio Franković, a nemamo preširok izbor igrača – objasnio je Stilinović.