Živo na Mavrincima

Nogometaši Grobničana krenuli s pripremama: “Kao i svake godine želja je borba za vrh”

Denis Frančišković

Nogometaši Grobničana su ponovo na okupu/Foto Arhiva NL

Nogometaši Grobničana su ponovo na okupu/Foto Arhiva NL

Prvo okupljanje bilo je odlično, okupilo nas se 25. Svi su željni rekreacije, sporta i pravog treninga - kaže Dušan Gruevski, trener Grobničana



RIJEKA Živnuli su i nogometni Mavrinci, momčad Dušana Gruevskog u ponedjeljak je startala s toliko očekivanim pripremama za nastavak prvenstva. »Crveni« tradicionalno gaje visoke ambicije na trećeligaškom zapadu, iako godinama nemaju velikih aspiracija prema Drugoj ligi i onda kad osvoje naslov. Čvrsto su na zemlji, svjesni da za nešto više ipak treba posložiti mnoštvo kockica.


– Prvo okupljanje bilo je odlično, okupilo nas se 25. Svi su željni rekreacije, sporta i pravog treninga – kaže Dušan Gruevski, trener Grobničana. – Fućak je još ranije otišao, vratili su se ozlijeđeni Grgić, Blašković, Rumora i Vukelić. Oni su tu standardni, sada su zaliječili ozljede, a priključili smo i nekolicinu juniora i kadeta. Mogući dolasci? Postoje neki razgovori oko jednog, dvojice igrača, a o tome ćemo znati više tijekom tjedna. Dobro smo pokriveni, ali želimo se osvježiti i malo zaoštriti konkurenciju. Mladi su nam prioritet, zadovoljni smo njima i na njih ozbiljno računamo.


Kratke pripreme


Prvenstvo po sadašnjim najavama starta 7. ožujka, kada su Grobničani gosti Rovinja.




– Neki klubovi će čak i ranije odigravati zaostale utakmice i vrijeme za prave pripreme je jako kratko. Bit će zahtjevno s obzirom na stanku više od dva mjeseca i činjenicu da smo mi ipak amateri, a dečki uglavnom rade. Prvenstvo će biti posebno i zahtjevno te i iz toga razloga razmišljamo o još dva igrača koji imaju više iskustva i kako bismo malo rasteretili postojeći kadar. Prije svega treba paziti na zdravlje, a i na ozljede, pogotovo nakon duge stanke. Spremili smo adekvatan program i puno se radi na prevenciji – informira Gruevski.


Ranije dogovorene prijateljske utakmice su propale, svi klubovi su na novom početku.


– Dogovorili smo pet, šest prijateljskih utakmica. No, puno je neizvjesnosti, čekamo još neke dozvole. Nešto ćemo igrati u Istri, nešto kod nas – dodaje trener »crvenih«.


Borba za vrh


Gruevski već sedam godina uspješno »kormilari« nogometnim ponosom Grobinšćine


– Kao i svake godine, mi se želimo boriti za vrh. Grobničan je takav klub, a imperativa uprave nema. Svaka nas utakmica na svoj način raduje, svaku želimo pobijediti. I čestitati kad je netko bolji od nas. A jedan od glavnih prioriteta je dosta prilike dati mladima. Posljednjih godina to odlično funkcionira. S te strane sam zadovoljan, svake godine uspijemo izbaciti nekoliko novih igrača za koje budu zainteresirani i drugi klubovi. A primjer za to su Fućak i Bosančić – zaključuje Gruevski.