Polufinale Kupa

Nogometaši Grobničana i Orijenta, te Opatije i Krka u utrci za finale Kupa

Ivan Volarić

Utakmice na Mavrincima i u Opatiji počinju u 17 sati. U slučaju da nakon 90 minuta igre ne bude pobjednika izvodit će se jedanaesterci



RIJEKA Nogometaši Opatije i Krka, te Grobničana i Orijenta 1919 danas će od 17 sati u Opatiji, odnosno u Mavrincima odigrati polufinale Kupa Primorsko-goranske županije, odnosno iznjedriti dvije momčadi koje će u jednoj utakmici odlučivati o pobjedniku i putniku u završnicu Kupa Hrvatske. Ovogodišnje izdanje županijskog kupa okupilo je kremu primorskog nogometa ne računa li se nositelj nogometne kvalitete u ovom kraju, prvoligaš s Rujevice. Do polufinala su dogurala sva tri trećeligaša i vodeća momčad Četvrte lige NS Rijeka koja, iako je u nižem rangu, kvalitetom sigurno može odgovoriti svim trima trećeligašama, pa i ambicioznom Orijentu 1919 koji već pet kola ne zna za pobjedu. 


Rivalitet


– Svaki detalj u posljednje vrijeme ide u prilog našim suparnicima, ali na nama je da svojim pristupom promijenimo takvo stanje – govori trener Krimejčana Fausto Budicin. – Na Mavrincima nas čeka teška utakmica, dobar protivnik koji zna igrati nogomet, a mi dugo nismo pobijedili… Moramo početi pobjeđivati! Bit će promjena u sastavu, iza nas je dosta teška utakmica u fizičkom smislu.


Dražen Pilčić, prvo ime Grobničana, ozljedio je skočni zglob u remiju na Bahalinu, ali po svemu sudeći će istrčati protiv mnoštva poznatih lica u krimejskom sastavu.– Ma igrat ću, nego što! Bit će s druge strane dosta bivših suigrača, ali i njihovih navijača pa će biti zanimljivo na travnjaku i izvan njega. Bez obzira na to što je Orijent 1919 veći klub, razvio se posljednjih godina rivalitet. Mi smo malo promijenili momčad, ostali smo bez nekih igrača, ali i dalje uživamo u nogometu. Kada smo pravi nama je svejedno protiv koga igramo, da Barcelona dođe na Mavrince mi bismo se jednako ponašali – kaže prvi strijelac Grobničana.

Opatijska grbavica


Ništa manje zanimljiv neće biti ni opatijski sraz. »Crno bijeli« će konačno zaigrati na svojem travnjaku.


– Lijepo je igrati doma! Bit će vjerujem i više publike nego na Kantridi. Neće Krku biti lako, past će im mračna kapa na oči kada ih udari u čelo lopta odbijena od neravna travnjak ha, ha… – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca. – Krk je odlična momčad, ali u ovoj utakmici nema favorita. Utakmica će biti neizvjesna i teška, za njih i za nas.Boduli, aktualni branitelji naslova, vrlo dobro znaju da ih očekuje utakmica u specifičnim uvjetima.

– Opatija je čvrsta momčad što će pogotovo doći do izražaja na njihovom travnjaku. Ali, mi ne dolazimo bez ambicija – rekao je Tomislav Lopac, trener Krka.


Ulog je velik: trofej, ulaznica za završnicu Kupa Hrvatske i velika porcija prestiža.