Druga NL

Nogometaši Grobničana doživjeli prvi domaći poraz ove sezone podvučen – crnim

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Utakmicu na Mavrincima obilježilo je niz dvojbenih sudačkih odluka koje su odreda išle u prilog gostima

GROBNIČAN – KARLOVAC 1919 0:1




MAVRINCI   Utakmica 20. kola Druge NL: Grobničan – Karlovac 1919 0:1 (0:1). Stadion Adelija Beba Haramija. Gledatelja: 300. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj) 5. Strijelac: 0:1 Tankosić (45′). Žuti kartoni: Mikolš, Begović, Ivančić (Grobničan), Stepinac (Karlovac).


GROBNIČAN: Curać -, Ušalj 6, Bosančić 6, Begović 6, Pilčić 6, Prpić 6, Kočević 6 (od 59′ Mohorić 6), Ivančić 6 (od 87′ Golić -), Batarelo 6 (od 65′ Mikloš -), Jabita 6 (od 65′ Maraš -), Srzentić 6.


KARLOVAC 1919: Marković 5,5, Barać 6, Stepinac 6, Stanić 6 (od 86′ Međimorec -), Ribar 6, Paracki 6, Krstanović 6,5, Zavalić 6, Budimir 6, Pamić 6,5, Tankosić 6,5.




Nogometaši Grobničana doživjeli su prvi poraz ovoga proljeća, ali i prvi domaći poraz ove sezone. Karlovčani su se vratili pobjedama i ostalim u kombinacijama za prva dva mjesta i odlazak u viši rang nakon utakmice koju su počeli i završili najmanje s jednim igračem više na travnjaku. Naime, utakmicu na Mavrincima obilježilo je niz dvojbenih sudačkih odluka koje su odreda išle u prilog gostima.


U 45. minuti konačno su se isplatili silni napori suca Martina Turčina da nekako udalji Grobničane od gostujućeg i preseli zbivanja pred domaći kazneni prostor. Remplanje Krstanovića i Srzentića inteziteta razine starijeg pionirskog uzrasta na rubu kaznenog prostora ocjenio je prekršajem za goste. Ubačena lopta stigla je na drugoj vratnici do Ivana Krstanovića koji je vratio loptu na vrh peterca. U gužvi je najspretniji bio Tankosić pospremivši loptu od vratnice u mrežu – 0:1. Nedugo zatim označen je kraj poluvremena, a Turčin uz silne proteste domaće publike i igrača ispraćen u svlačionicu.


Izuzmu li se dva uvodna pokušaja Krstanovića (3. i 5. minuta) Grobničan je bio bolji u većem dijelu prvoga poluvremena. U 14. minuti vrataru Markoviću ispala je lopta iz ruku kod pokušaja brzog ispucavanja, Bosančić je to iskoristio i gurnuo za Pilčića. Vratar gostiju je obranio nogom i iskupio se umalo skupocjenu pogrešku. Ušalj i Jabita zaprijetili su nakon pola sata utakmice. I taman kada je počeo jačati pritisak Grobničana počeo se osjetno mijenjati sudački kriterij, a težište igre seliti na domaću polovicu.


U nastavku doslovce nije bilo deset minuta čiste igre. Gosti su se povukli u svoj šesnaesterac, čuvali minimalno vodstvo i obilato krali vrijeme kroz brojne prekide. Jasno, taj njihov plan imao je vrlo čvrsto uporište u blagonaklonom sudačkom kriteriju.


Foto galerija: Druga NL: Grobničan - Karlovac 1919 Foto: Sergej Drechsler