Druga NL

Nogometaši Grobničana dočekuju vodeću momčad prvenstva: “Pokazati pravo lice protiv lidera”

Ivan Volarić

Borna Kovačević/Foto S. DRECHSLER

Borna Kovačević/Foto S. DRECHSLER

Svaki pozitivan rezultat protiv Jadrana bila bi potvrda onoga što smo napravili u Čakovcu - kaže trener Dušan Gruevski



RIJEKA Nogometaši Grobničana nakon prvog ovosezonskog troboda osvojenog u Čakovcu danas (16 sati) pred svojim navijačima dočekuju Jadran LP, vodeću drugoligašku momčad. Lider iz Ploča još uvijek ne zna za poraz, štoviše u pet kola upisao je tek jedan remi. Grobničani su s druge strane u potrazi za prvom domaćom pobjedom nakon što su remizirali s Hrvacama pa doživjeli težak poraz od Zrinskog. Dobro je da je nakon tog pomalo šokantnog posrtaja stigla pobjeda u Čakovcu.


– Raspoloženje je sigurno bolje nakon pobjede, ali ne zavaramo se s time jer znamo da će svaka utakmica biti zahtjevna bez obzira na to igramo li vani ili kući. Ljestvica pokazuje da smo osim Međimurja igrali odreda s momčadima koje su u samom vrhu. Ali, neovisno o tome, igramo kući i svaki pozitivan rezultat protiv Jadrana bila bi potvrda onoga što smo napravili u Čakovcu – govori trener Dušan Gruevski.


Trener Grobničana nada se da će njegova mlada momčad rasti kroz utakmice, a sve to ići će puno lakše i brže s pobjedama i dobrim igrama.




– Nadamo se da su dečki shvatili u Čakovcu da vrijede puno više nego što su to pokazali dotadašnji rezultati. Jadran je jaka momčad, veliki izazov za nas, no isto tako nadam se da će Grobničan konačno početi igrati na domaćem terenu onako kako zna i može – nadovezao se Gruevski.


U konkurenciju se vraća Pozderac, Pilčić će uskoro početi trenirati, a dvojica tamnoputih pojačanja s Rujevice, Ganci Prince i Arthur, polako ulaze u »grobnički ritam« nakon što su bili s momčadi u Čakovcu.


– U dobrom su tonusu, došli su spremni i konkurirat će za utakmicu. Kratko su s nama pa ne mogu reći puno o njima, ali vidi se da imaju potencijala. Sigurno će donijeti nešto više i zaoštriti konkurenciju te pomoći u daljnjem tijeku prvenstva – rekao je trener Grobničana.



Standings provided by SofaScore