SuperSport HNL

Nogometaši Dinama gostuju u Koprivnici, Modri očekuju bodove i ne baš bajan travnjak

Davor Petrović

Zoran Zekić i Ante Čačić/Foto PIXSELL

Zoran Zekić i Ante Čačić/Foto PIXSELL

Dinamove ambicije su jasne, sada su nam bodovi nasušno potrebni da održavamo ovu poziciju na ljestvici - kaže trener Ante Čačić



ZAGREB Kada se u obzir uzme zadnjih mjesec i pol dana u Maksimirskoj 128, ispada da prvenstvene utakmice predstavljaju tek intermeco između žestokih okršaja u borbi za vladanje Dinamom. Jedan od takvih trenutaka je i današnje sučeljavanje sa Slaven Belupom u Koprivnici.


– Nakon dva domaćinstva idemo kod momčadi koja je imala dva gostovanja na otvaranju ovog dijela sezone. Gledajući protekle utakmice, Slaven Belupo je u ovom prvenstvu napravio dobar rezultat i pružao dobre predstave – kaže Ante Čačić.


Modri su ove sezone već odradili dva ogleda s Farmaceutima, i to vrlo uspješno. Prvo gostovanje u Koprivnici zaključeno je visokom pobjedom (5:1), baš kao i dvoboj na stadionu Maksimir (4:1).




– Mi smo te dvije utakmice rezultatski uvjerljivo riješili. Međutim, ako se pogleda kako su se stvari odvijale, to nije bilo lako. Tako ni sada ne očekujemo laganu utakmicu. S obzirom na godišnje doba i vremenske prilike koje utječu na teren, ne očekujemo ni bajnu situaciju na travnjaku – dodaje maksimirski šef struke.


Petković upitan


Ova utakmica trebala je označiti ekspresni povratak Brune Petkovića, koji je prije dvadeset dana ozlijedio butni mišić. Međutim, čini se da od toga neće biti ništa. Naime, Petković se oporavio od ozljede, a zatim je dobio virozu, praćenu visokom temperaturom i njegov nastup u Koprivnici je upitan.


Povrh toga, Luka Ivanušec je osjetio zatezanje u butnom mišiću, što znači da još uvijek nije sigurno hoće li danas biti među kandidatima za udarnu postavu modrog ansambla. Za sada je samo sigurno da Čačić ne može računati na Josipa Mišića, koji je prije tjedan dana zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton u gradskom derbiju s Lokomotivom.


– Već smo imali takvu situaciju na početku sezone, kada nam je Bodo/Glimt bio suparnik u kvalifikacijama Lige prvaka. Tada je Mišićevu ulogu uspješno preuzeo Arijan Ademi, kojemu to nije strano – tumači Čačić.


Zekić bez komentara


Naravno, pobjeda predstavlja imperativ, ponajviše zbog ugleda kluba iz Maksimirske 128.


– Dinamove ambicije su jasne, mi na svakoj utakmici težimo osvajanju tri boda, a tako će biti i sada. Iza nas je duži tjedan nakon značajne pobjede protiv Lokomotive, s time da su naši igrači svjesni da nas je realizacija htjela u prošlim utakmicama protiv Slaven Belupa, odnosno da smo iskoristili svaku grešku suparnika. Sada su nam bodovi nasušno potrebni da održavamo ovu poziciju na ljestvici – smatra Čačić, dodajući da svaka utakmica nosi svoju priču.


Ova, pak, ima i dodatnu dimenziju, vezanu uz dvorske bitke u Maksimirskoj 128. Naime, na klupi Slaven Belupa je Zoran Zekić, za kojeg dobro upućeni tvrde da će postati trener Dinama, ako struja lojalna Zdravku Mamiću uspije preuzeti klub.


– Nemam što komentirati o tome – poručuje Zekić iz Koprivnice.


Prema njegovim riječima, radi se o notornoj gluposti.


– Previše sam šokiran svojim životom da bih razmišljao o tome što se piše, a stvarno ne znam čime su potaknute takve ideje. Ako je to zbog pritiska prema meni, poznat sam kao osoba koja puca pod pritiskom. Mojoj momčadi motiva ne nedostaje, a nadam se da ćemo biti puno bolji nego na prethodnim utakmicama s istim suparnikom – zaključuje Zekić.


 




Standings provided by Sofascore