Lokomotiva vs. Rijeka

Nogometaše Rijeke očekuje novi sudar s osokoljenim “lokosima”: “Zaboravili smo što je bilo na Rujevici”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Zaboravili smo sve ono što je bilo na Rujevici. Idemo iz utakmice u utakmicu jer svaka prvenstvena nam je jednako važna - rekao je trener Lokomotive



ZAGREB  Velika pobjeda na Rujevici Lokomotivi je prošle srijede donijela željeni priključak s vrhom HT Prve lige, a eventualno osvajanje tri boda u današnjem ogledu s Rijekom na istu adresu bi donijela nadu da bitka za pozicije što vode u europska natjecanja nije samo pusti san. Na Kajzericu se vratio optimizam, koji je malo zamro nakon remija s Hrvatskim dragovoljcem prošlog vikenda, ali Silvijo Čabraja ne dozvoljava rađanje euforičnog raspoloženja u svojoj svlačionici.


– Svaka utakmica je zasebna. Očekuje nas također jako teška utakmica, kao što je bilo i u srijedu jer igramo protiv izuzetno ozbiljnog suparnika. Zaboravili smo sve ono što je bilo na Rujevici. Idemo iz utakmice u utakmicu jer svaka prvenstvena nam je jednako važna, bez obzira na suparnika – kaže šef struke prvoligaša s Kajzerice.


U slučaju da danas ostvare novu pobjedu, Lokosi bi se zadržali na petom mjestu, a uz to bi dobili enormnu injekciju samopouzdanja za nastavak jesenskog dijela sezone. U ovom trenutku zalog njihovog optimizma predstavlja i igra protiv Rijeke.




– Na Rujevici smo bili bolja momčad i zasluženo smo pobijedili. Čitava tri dana, koliko smo od tada imali na raspolaganju, pripremali smo se za novu utakmicu, u koju ulazimo sa sasvim drugačijim pogledom. Kod nas ne postoji euforija – dodaje trener Lokomotive.


Uoči utakmice na Rujevici postojala je opasnost da neki igrači dobiju žuti karton zbog kojeg bi morali propustiti današnji ogled. No, Lukas Kačavenda, Ibrahim Aliyu i Jon Mersinaj uspjeli su zaobići sudačku bilježnicu, što znači da Čabraja danas može računati na sve igrače koje je imao na raspolaganju prije četiri dana.