Pojačanje za napad na naslov

NK Osijek se pojačao najzvučnijim imenom dosad, u vrh napada dolazi Ivan Santini

Portal Novi list

Ivan Santini

Ivan Santini

Nakon što je raskinuo suradnju s kineskim JS Suningom u koji je došao u ljeto 2019. iz Anderlechta u transferu vrijednom pet milijuna eura, 31-godišnji Ivan Santini odlučio je karijeru nastaviti u Gradskom vrtu.



RIJEKA Uprava NK Osijeka nije odlučila samo sjediti i gledati kako im glavni konkurent za titulu iz dana u dan potpisuje nove igrače. Osiječani su se i sami pojačali jednim zvučnim imenom – u vrh napada im dolazi Ivan Santini.


Nakon što je raskinuo suradnju s kineskim JS Suningom u koji je došao u ljeto 2019. iz Anderlechta u transferu vrijednom pet milijuna eura, 31-godišnji Ivan Santini odlučio je karijeru nastaviti u Gradskom vrtu. Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 2,8 milijuna, a svojedobno je u redovima kluba iz Bruxellesa rođeni Zadranin ostvario vrlo zapažen učinak, baš kao i prije toga u Standardu iz Liegea i Kortrijku. Igrajući u tim belgijskim momčadima ovaj je robusni napadač (190 cm) u 151 nastupu postigao 63 pogotka, od toga 51 u Jupiler Pro League u 101 dvoboju.


Santini je i nešto manje od dvije godine proveo i u francuskoj ligi u redovima Caena, gdje je zabio 27 golova u 75 odigranih utakmica.




Za reprezentaciju Hrvatske debitirao je 2017. na prijateljskoj utakmici s Meksikom u Los Angelesu te nakon toga još četiri puta nastupio u nacionalnoj vrsti.


“Njegovo predstavljanje u Gradskom vrtu će biti upriličeno tijekom idućega tjedna, a ne smijemo zaboraviti kako smo u našim redovima već imali njegova brata Krševana, koji je jedno vrijeme čuvao osječku mrežu. Ne dvojimo da je i on mlađem Santiniju savjetovao da je NK Osijek pravi izbor u svakom pogledu”, priopćeno je iz kluba.