Iskorak u viši rang

NK Opatija zatražila licencu za Drugu HNL, igrat će na Kantridi

Ivan Volarić

Stadion na Kantridi/Foto Arhiva NL

Stadion na Kantridi/Foto Arhiva NL

Dostavili smo sve materijale koji su se od nas tražili, a najveća stavka u ovom trenutku predstavlja nam stadion na Kantridi. Druge alternative nemamo, dakle Drugu HNL možemo igrati jedino na Kantridi - govori Robert Perčić, predsjednik Opatije.



RIJEKA NK Opatija i formalno je postao kandidat za Drugu HNL! Jesenski prvaci Treće HNL – zapad odaslali su u zadanom roku zahtjev za dobivanjem drugoligaške licence, što je osnovni preduvjet da bi se ostvarile ambicije o kojima odgovorni klupski ljudi govore od početka sezone, a u što su se uklopili i rezultati prve momčadi pod vodstvom trenera Zorana Bogolina. Ako na proljeće ne dođe do nekog velikog iznenađenja, opatijska momčad trebala bi po kvaliteti ostati na čelu trećeligaškog poretka i osigurati kvalifikacije za Drugu HNL. A da bi »crno bijeli« mogli nastupiti u kvalifikacijama moraju dobiti odgovarajuću licencu…


– Dostavili smo sve materijale koji su se od nas tražili, a najveća stavka u ovom trenutku predstavlja nam stadion na Kantridi. Druge alternative nemamo, dakle Drugu HNL možemo igrati jedino na Kantridi – govori Robert Perčić, predsjednik Opatije.


Stadion na Kantridi već je bio privremeni dom nogometaša Opatije za prošlogodišnje trećeligaške epizode, no sada su nastupili novi trenuci kada su u pitanju uvjeti korištenja riječkog stadiona koji su bili regulirali sporazumom između gradova Rijeke i Opatije.




– Nemamo još preciznu, odnosno službenu informaciju oko uvjeta korištenja stadiona na Kantridi. Pojavila se nedavno u medijima informacija da dogovor između gradova više ne vrijedi. Gradonačelnik Rijeke je najavio da će se korištenje stadiona na Kantridi morati plaćati, pojavila se potom informacija da će klub sam morati sve plaćati od termina do troška licenciranja. Nakon toga su vaterpolisti Kvarnera dobili račun za korištenje bazena u Rijeci, da bi nakon njihove reakcije uslijedila ona gradonačelnika Dujmića koji je najavio da će sjesti s kolegom iz Rijeke i da će raniji dogovor ostati na snazi. To nam je u cijeloj ovoj priči jedina nepoznanica, dakle hoće li klub snositi trošak korištenja stadiona ili će, kao i do sada, u svemu tome sudjelovati Grad Opatija.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU