Špekulacije

Njemački mediji pronašli zamjenu za Thomasa Tuchela, evo tko bi mogao preuzeti Bayern

Hina

Antonio Conte/Foto REUTERS

Antonio Conte/Foto REUTERS

Bayern u posljednje vrijeme niže vrlo slabe rezultate i pozicija sadašnjeg trenera Thomasa Tuchela sve je nestabilnija



MUENCHEN  Kako piše njemački Bild talijanski nogometni strateg Antonio Conte postao je ozbiljan kandidat za skoro preuzimanje trenerske klupe minhenskog Bayerna koja bi mogla ostati prazna.


Bayern u posljednje vrijeme niže vrlo slabe rezultate i pozicija sadašnjeg trenera Thomasa Tuchela sve je nestabilnija. Dosad je prvi kandidat za njegovog nasljednika bio Francuz Zinedine Zidane, ali sada Bild navodi kako i 54-godišnji Conte gotovo jednako dobro figurira u toj utrci.


Od kraja prošle sezone Conte je bez posla nakon što je napustio klupu Tottenhama. Ranije u karijeri je osvajao naslove prvaka engleske Premier lige i talijanske Serie A trenirajući Juventus, Chelsea i milanski Inter. Još je radio u Arezzu, Bariju, Atalanti i Sieni, a od 2014. do 2016. godine bio je izbornik talijanske reprezentacije.




Osim s Bayernom Conte se dovodi i u kontekst dolaska u Milan gdje također već dulje vrijeme trener Stefano Pioli stoji na rubu odlaska. Kompletnu igračku karijeru Conte je proveo u Lecceu i Juventusu.


Bayern je trenutačno na drugom mjestu ljestvice Bundeslige, ali ima veliki zaostatak od osam bodova za Bayerom iz Leverkusena. U prvom ogledu osmine finala Lige prvaka Bayern je u Rimu poražen od Lazija s 0-1.