Elf na koljenima

Njemački izbornik nakon povijesnog debakla u Sevilli: “Bili smo na dobrom putu…”

Hina

Joachim Low/Foto REUTERS

Joachim Low/Foto REUTERS

Teži poraz "elf" je ostvario 1909. kada je izgubio od reprezentacije engleskih amatera sa 0-9



SEVILLA Nema objašnjena za ovaj poraz, bila je to crna večer njemačkog nogometa, kazao je izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew nakon 0-6 poraza od Španjolske u Sevilli.


Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je ujedno i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Teži poraz “elf” je ostvario 1909. kada je izgubio od reprezentacije engleskih amatera sa 0-9.


Njemačka je u Sevillu doputovala s bodom više, međutim “Furija” je već nakon prvog poluvremena vodila sa 3-0 i priči je bio kraj. U nastavku susreta domaćin je zabio još tri gola.




“Ništa nam nije uspjelo. Govor tijela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo vidjeli na terenu”, kazao je njemački strateg za ARD nakon poraza.


“Rekli smo da vjerujemo našim igračima, bili smo na dobrom putu, iako smo večeras vidjeli da nismo toliko daleko koliko smo se nadali,” dodao je.


Upitan o mogućnosti poziva Thomasa Müllera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa, koji igraju odlično u svojim klubovima, Loew je bio jasan.


“Trenutno nema razloga”.


Junak susreta bio je trostruki strijelac Ferran Torres (33, 55, 72), a među strijelce su se upisali i Alvaro Morata (17), Rodri (38) i Mikel Oyarzabal (89).


“Na 0-1 smo napustili plan igre. Otvorili smo prostor, nije bilo organizacije, nije bilo komunikacije između igrača i to je bilo smrtonosno.”


“Nakon pauze pokušali smo ih pritisnuti, pokušati zabiti i vratiti se u igru, ali oni su bili brži, kolektivno jači, dinamičniji, nismo imali kontrolu, nismo dobili duel”, priznao je trener, oštro kritiziran od rujna.


Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto i plasman na Final Four sa 11 bodova, dva više od Njemačke. Ukrajina im šest, a Švicarska tri boda, ali i obje ekipe imaju utakmicu manje.