EasyToys

Nizozemski nogometni savez ipak dopustio prvoligašu reklamiranje sex shopa

Hina

Igrač Emmena u novom dresu/Foto Instagram

Igrač Emmena u novom dresu/Foto Instagram

KNVB je prošlog tjedna zabranio nizozemskom prvoligašu reklamiranje erotske web trgovine, ali ipak su se predomislili



AMSTERDAM Nizozemski nogometni klub FC Emmen ipak će moći na svojim majicama istaknuti logotip nizozemskog proizvođača seksualnih igračaka EasyToysa, ali za sada samo jednu sezonu, odlučio je Nizozemski nogometni savez (KNVB).


KNVB je prošlog tjedna zabranio nizozemskom prvoligašu reklamiranje erotske web trgovine.


“Nije primjereno da se na sportskoj opremi reklamira sponzorstvo seksualne industrije. Moramo uzeti u obzir da je nogomet i za stare i za mlade,” objavio je tada KNVB.




Međutim, nakon silnih kritika javnosti, čelnici saveza su promijenili odluku. Nakon novih pregovora s klubom dogovoreno je privremeno rješenje, pa će Emmen moći igrati ovu sezonu s reklamom na prsima.


“Ovo rješenje znači da će EasyToys zasad jednu sezonu krasiti majicu prve momčadi FC Emmen,” poručili su iz kluba.


Emmen je prvotno trebao potpisati trogodišnje sponzorstvo, ali sada su pristali na samo godinu dana dok KNVB ne revidira svoje propise.


Iz kluba su poručili kako je interes navijača za dresovima s logotipom erotske web trgovine takav da su morali naručiti nove količine.


Inače, EasyToys ima manji sponzorski ugovor s još jednim prvoligašem Groningenom, no on se odnosi na objavljivanje reklama na oglasnim pločama na stadionu. Prema KNVB-u, dopuštenje Saveza nije potrebno za oglašavanje na reklamnim pločama, ali je potrebno za objavljivanje reklama na dresu.