"ORANJE" BEZ KAPETANA

Nizozemski izbornik ne računa na Van Dijka za SP: “Ne želimo vršiti nikakav pritisak na njega”

Hina

Virgil van Dijk/Foto REUTERS

Virgil van Dijk/Foto REUTERS

Njegov oporavak teče prema planu i znamo kako će trajati još dva mjeseca. Ne vjerujem kako bi se u preostalom vremenu mogao spremiti za nastup na Euru. Ako hoće, to će biti veliki bonus za nas, ali ne računam na to", rekao je De Boer.



AMSTERDAM Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Frank de Boer izjavio je u utorak pred start kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. kako ne računa na kapetana reprezentacije i kapetana Liverpoola Virgila van Dijka za ovogodišnji EURO, koji će se igrati od 11. lipnja do 11. srpnja.


Van Dijk se u listopadu podvrgnuo kompliciranoj operaciji koljena te bi se samo po najoptimističnijim prognozama mogao oporaviti prije EURA.


“Razumijem kako u Liverpoolu ne žele vršiti nikakav pritisak na Virgila. Ne želimo to niti mi. Njegov oporavak teče prema planu i znamo kako će trajati još dva mjeseca. Ne vjerujem kako bi se u preostalom vremenu mogao spremiti za nastup na Euru. Ako hoće, to će biti veliki bonus za nas, ali ne računam na to“, rekao je De Boer.