Siniša Oreščanin

Nismo Barcelona i ne možemo sve pobijediti, izbjegavam euforiju i defetizam

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Mi smo optimisti. Sve uzimamo kao jedno iskustvo i gledamo na pozitivan način - kaže trener Hajduka uoči ogleda s Lokomotivom



SPLIT Trener Hajduka Siniša Oreščanin u najavi susreta s Lokomotivom najprije je govorio o problemu u zadnjoj trećini terena zbog kojega u dva susreta nisu zabili gol.


– Ovaj cijeli tjedan smo kroz razgovore i trening probali rješavati probleme koji su se pojavili u zadnje dvije utakmice. Nismo stavljali kontekst velike problematike. To je proces u kojem ekipa stvara igru i gdje se sve objedinjuje. Naravno da dođe period gdje bude zakrčenja. Kroz trening i analize smo se pokušali resetirati. Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom htio bih se i ispričati navijačima jer je to bilo dosta loše, pogotovo drugo poluvrijeme.


Zanimljiv podatak je da bez  Caktaša u postavi Hajduk ove sezone nije dobio nijednu utakmicu…




– Plan za utakmicu neću iznositi javno. Imamo još dva treninga. Moj dojam je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sad gotovo. Ja tako ne razmišljam. Uvijek tražimo rješenja.


Kakav je status Stanka Jurića?


– Njegov je status kao i kod svih igrača. Imamo širok kadar u veznom redu. Kroz trening se igrači nameću.


Tko je u prednosti za Europu?


– Uz Osijek i Lokomotivu dodao bih i Goricu u konkurenciji. Ima još dosta kola i sučeljavanja.Tko može, a tko ne može igrati?

– U konkurenciji neće biti Vučur, Juranović i Bašić zbog ozljede, a zbog kartona Ismajli i Caktaš.


Pričao je Oreščanin i o Lokomotivi…– Lokomotiva ima dobru sezonu. Tomić radi dobar posao. U prvom dijelu sezone su igrali jako dobro. Ono što sam gledao, vidio sam dobru i fluidnu igru. Nakon te polusezone, oni su nama bili prvi koje smo hvatali. Pretpostavili smo i tad da bi im mogao biti problem ta mlada ekipa i da će doći do pada. U zadnjim utakmicama pokazuju da su se probudili. Imaju dosta talentiranih igrača, a oscilacije su realnost kod mladih igrača. Očekujem svakako dobru utakmicu.

Krstanović je znao biti opasan za Hajduk, a sad ga nema…


– Mislim da ga je Radonjić dosta dobro zamijenio. Oni nemaju problema oko devetke.


Koliko je momčad spremna za idući ciklus?


– Mi smo optimisti. Sve uzimamo kao jedno iskustvo i gledamo na pozitivan način. Nismo Barcelona i ne možemo sve pobijediti i oscilacije su moguće. Uvijek izbjegavam ove velike skokove od povijesnih utakmica i euforije do defetizma. Mi momčadi to prikazujemo na pozitivniji način.


Koga biste izabrali iz Lokomotive kao dobru popunu Hajduku, kad biste bili u mogućnosti dovesti nekoga?


– O Ivi Grbiću nećemo. On je tiha patnja nama kroz stožer i treneru Roguljiću, u smislu da neke stvari nismo odradili kao što smo trebali. U polju bi to bio Uzuni.


Je li moguće da Hamza odigra ulogu Caktaša?


– Sve je moguće. Imamo svoje ideje i vidimo po profilu igrača tko može. Mi s tim igračima svaki dan radimo i razgovaramo. Imamo iskren odnos i znamo što im najviše paše i što mogu najbolje odraditi. Ostavit ću vama da kombinirate i igrate se.


Namjeravate li se od prve minute nametnuti u Kranjčevićevoj?


– To je naša ideja. Uvijek analiziramo protivnika i poštujemo ih. Bili smo u poziciji koju Hajduk ne zaslužuje pa nam je poniznost bila glavno mjerilo. Od proljeća izgledamo bolje od drugih, ali polusezona je duga. Mi smo još uvijek u računici koju smo planirali. Za sada smo to po meni odradili dobro. Zato sam možda bio negativan na onoj pressici. Svi smo mi od krvi i mesa pa te pogode neke stvari. Kad smo pogledali utakmicu protiv Osijeka isto smo shvatili da bi se trebali ispričati jer svi imaju oscilacije.


Je li realno  da Hajduk u nedjelju preuzme četvrto mjesto?


– Zašto ne bi bilo? Utakmica je otvorena. Može otići u bilo kojem smjeru, ali je realno.


Beširović se vraća kroz drugu momčad… Koliko je napredovao nakon povratka od ozljede?


– Dino je karakteran i vrlo krasan momak. Pravi profesionalac. To je moj dojam o njemu. Mislim da je ogledan primjer kako skupljati minutažu u B timu i pravi primjer profesionalca. Takav igrač je primjer mladim igračima. To je meni dobar pokazatelj kao treneru. Neki mladi igrači se s tim još uvijek bore, a nisu svjesni koji je to test karaktera za trenera.


Nedostajat će Ismajli?


– On je dobra priča jer je prošao trnovit put da bi došao do standardnog reprezentativca. Bio je s nama i u B momčadi kad mu je trebala minutaža, zaslužuje da ga se istakne. Može napraviti jako dobru karijeru – rekao je Oreščanin.