Nespretna izjava

Nikoličiusu je bilo pametnije da je prešutio brojne ponude, Hajdukov navijački puk sve dobro pamti…

P. N.

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Ispada da nije dobro niti zagrijao fotelju u Hajduku, a već priča o možebitnom odlasku



SPLIT Sportski direktor Hajduka  Mindaugas Nikoličius, koji je na tu zahtjevnu funkciju izabran 4. siječnja ove godine, nakon puna tri mjeseca pohvalio se medijima kako može otići s Poljuda. Mediji su otkrili da je austrijski prvoligaš Altachu poslao ponudu sportskom direktoru Splićana, a on je to odbio, te se onda pohvalio novinarima:


– Nije u pitanju samo jedan klub već nekoliko njih koji su iskazali interes. Zahvalio sam se svima, a moj jedini interes u ovom trenutku je Hajduk…


Nikoličius je godinama bio sportski direktor višestrukog prvaka Litve Žalgirisa iz Vilniusa. a onda je više nego uspješno taj posao radio u redovima Gorice od koje je stvorio stabilnog prvoligaša s europskim ambicijima. Nema sumnje da je za to umnogome zaslužan Nikoličius, uostalom, taj uspjeh bio mu je najbolja preporuka za rad na Poljudu.




Međutim, priča, odnosno izjava kako za njegove usluge nije zainteresiran samo jedan nego nekoliko klubova, mu nije bila potrebna. Ispada da nije dobro niti zagrijao fotelju u Hajduku, a već priča o možebitnom odlasku. Jednog dana, nakon prvih neuspjeha, ova izjava mogla bi mu slikovito rečeno “izaći na grlo”. Hajdukov navijački puk sve dobro prati i pamti. Stoga, možda bi bilo bolje da je Nikoličius sve ovo zajedno – prešutio.