Nova metla

Nikola Kalinić postao novi sportski direktor Hajduka: “Prvi cilj je dovesti trenera – pobjednika”

Portal Novi list

Nikola Kalinić/Foto PIXSELL

Nikola Kalinić/Foto PIXSELL

Najbitniji je rezultat, Hajduk se uvijek mora boriti za prvo mjesto - rekao je Kalinić



SPLIT Hajduk je predstavio novog sportskog direktora Nikolu Kalinića. Novi predsjednik kluba Ivan Bilić se zahvalio dosadašnjem sportskom direktoru Mindaugasa Nikoličiusu pa prepustio riječ donedavnom napadaču Splićana.


– Moja nogometna karijera je gotova, ovo je novi izazov. Nogometna poznanstva koje imam su jako bitna. Prvi mi je cilj dovesti trenera što prije, najdalje do kraja idućeg tjedna. Daj Bože da to bude i sutra, radimo na tome. Druga ključna stvar je pravilnik ponašanja, odnosno disciplina. Imali smo dosta problema u protekloj sezoni, ako to ne riješimo, neće opet biti ništa. Vrijedit će za sve igrače, bez obzira kako se tko zove, od najmlađih do najstarijih. To je ključ, vrijedit će od prvog dana priprema, tko ne bude poštovao, snosit će odgovornost. Imao sam i ja u karijeri problema, ali sam za to i odgovarao – rekao je Kalinić.


Imate li ime trenera?




– Radimo na tome. Želim trenera pobjednika. Najbitniji je rezultat, Hajduk se uvijek mora boriti za prvo mjesto. Da ćemo biti prvaci neću obećati, ali težina kluba… Hajduk je navikao pobjeđivati, dat ću sve od sebe da se složi ekipa za prvo mjesto.


Igrači? 


– Imam u glavi igrače na koje ne računam, ali fer je da prvo njima kažem. A Livaja? Koliko ja znam ostaje, ima ugovor do 2027. Niti jedna službena ponuda nije došla. Pričali smo, prvo želim da ozdravi, želim ga motiviranog. A Perišić ima ugovor do kraja osmog mjeseca, na njemu je sve, mi ga želimo. Prepustit ćemo to njemu. S Brekalom je drugačija situacija. On ima ugovor s Fiorentinom, trebalo bi platiti odštetu, bitna je i njegova želja, ali i koliko on zarađuje u Fiorentini.


Baturina umjesto Modrića

Izbornik Zlatko Dalić je prije nekoliko dana izjavio da bi s juniorima Hajduka bio treći u HNL-u.


– Svatko ima svoje mišljenje, ako misli na budućnost, neka on onda umjesto Modrića stavi Baturinu – poručio je Kalinić izborniku Vatrenih.

 


Hoće li Hajduk biti prvak sljedeće sezone?


– Obećati nešto što će biti za pola godine ili godinu, to nema veze sa sportom. Naš je cilj borba za prvo mjesto i osvajanje Kupa, ali tko će to znati. Treba biti skroman i ići utakmicu po utakmicu, da ne bude razočarenje kao ove sezone – poručio je Kalinić.