Očekivani rasplet

Niko Kovač više nije trener Wolsburga. Presudio mu katastrofalan niz

Hina

REUTERS

REUTERS

Ja sam kao glavni trener posebno razočaran što nismo uspjeli preokrenuti stvari, unatoč nekim obećavajućim znakovima, rekao je Kovač



Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nije više trener njemačkog prvoligaša Wolfsburga, objavio je u nedjelju njemački klub na službenim stranicama.


Wolfsburg je jučer u utakmici 26. kola Bundeslige izgubio kod kuće od Augsburga 1-3 i nastavio katastrofalan niz od 11 utakmica bez pobjede. Izvršni direktor Marcel Schäfer obavijestio je 52-godišnjeg hrvatskog trenera o odluci u osobnom razgovoru u subotu navečer. Wolvese će napustiti i pomoćni treneri Robert Kovač i Aaron Briggs.


“U našem internom pregledu poraza od Augsburga i cjelokupne situacije, došli smo do odluke da prekinemo našu suradnju”, objasnio je Schäfer.




“Žalimo zbog ovakvog razvoja događaja, ali ga smatramo nužnim dati momčadi novi impuls, kako bi se situacija stabilizirala. Željeli bismo izraziti svoju zahvalnost Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu kao i Aaronu Briggsu te im poželjeti sve najbolje u njihovim osobnim i profesionalnim životima”, kazao je Schäfer.


Kovač se pridružio VfL Wolfsburgu prije početka sezone 2022/23. Vodio je klub kroz 66 utakmice, a ostavio ga je na 14. mjestu prvenstvene ljestvice.


“S našeg stajališta, posljednjih godinu i pol karakterizirala je vrlo povjerljiva, profesionalna i prijateljska suradnja s timom, osobljem VfL-a – posebno, naravno, s Marcelom Schäferom, Jörgom Schmadtkeom i Sebastianom Schindzielorzom – i s ostalim donositeljima odluka u nadzornom odboru”, rekao je Kovač.


“Zbog toga smo jako zahvalni. Naravno, ja sam kao glavni trener posebno razočaran što nismo uspjeli preokrenuti stvari, unatoč nekim obećavajućim znakovima. Momčadi, cijelom klubu i njegovim navijačima želimo sve najbolje do kraja ove sezone i dalje”, dodao je hrvatski trener.