Francusko prvenstvo

Niko Kovač je ostvario i petu uzastopnu pobjedu, bivši hrvatski izbornik je preporodio Monaco

Hina

Cecs Fabregas i Niko Kovač/Foto REUTERS

Cecs Fabregas i Niko Kovač/Foto REUTERS

Monaco je ostao na četvrtom mjestu sa 42 boda, šest manje od vodećeg Lillea koji je preuzeo vodstvo na ljestvici nakon pobjede protiv Dijona sa 1-0



NANTES U susretu 22. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na gostovanju pobijedio Nantes sa 2-1 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu.


Golove za momčad iz Kneževine zabili su Guillermo Maripan (45) i Kevin Volland (60), dok je strijelac za Nantes, koji je od 74. minute igrao bez isključenog Nicolasa Paliosa, bio Renaud Emond u 83. minuti.


Kovačeva momčad je mogla i uvjeljivije slaviti, ali su njegovi igrači još dva puta gađali okvir gol. U 18. minuti Sofiane Diop, a u 70. i Aurelien Tchouameni.




Monaco je ostao na četvrtom mjestu sa 42 boda, šest manje od vodećeg Lillea koji je preuzeo vodstvo na ljestvici nakon pobjede protiv Dijona sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Yusuf Yazici u 29. minuti. Za domaći sastav cijeli je susret odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić.


Francuski prvak PSG je u nešto ranije odigranom susretu doživio neočekivani gostujući poraz kod Lorienta sa 2-3.


Lorient se uoči ovog kola nalazio na 19. mjestu s istim brojem bodova kao i “fenjeraš” Nimes i očekivala se lagana pobjeda francuskog prvaka.


No, Lorient je sjajnom predstavom kreirao senzaciju. Bila je to prva pobjeda Lorienta protiv PSG-a nakon 12 uzastopnih poraza, te prva u posljednjih 10 godina.


Domaćin je poveo u 36. minuti golom Laurenta Abergela, no PSG je potom okrenuo rezultat s dva gola Neymara, a oba je zabio iz kaznenih udaraca (45, 58).


Lorient je u 80. minuti uspio izjednačiti preko Yoanea Wisse, a u posljednjim trenucima susreta Teremas Moffi je nakon sjajne kontre zabio za pobjedu domaćina.


Na ljestvici vodi Lille sa 48 bodova, Lyon je drugi sa 46 bodova, PSG ima 45, a Monaco je četvrti sa 42 boda.