Blamaža prvaka

Ni veliki Jurgen Klopp nije pronašao odgovor na demoliranje Liverpoola: “Jedino dobro je da se nitko nije ozljedio…”

Portal Novi list

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Da li sam zakazao u pripremi utakmice? Na navijačima i novinarima je da to procjene - rekao je trener Liverpoola



LONDON Sportski urednici engleskih tabloida i dnevnika sasvim sigurno su zadovoljno trljali ruke u nedjelju navečer. Dva velikana engleskog nogometa su demolirana! Manchester United je doma “popio” šest komada od Tottenhama. Jedan od povijesnih poraza “Crvenih vragova” se još nekako može opravdati činjenicom da su relativnoj ranoj fazi utakmice ostali s igračem manje, ali kako objasniti “sedmicu” aktualnog prvaka Liverpoola kod Aston Ville?


To nije uspio ni Jurgen Klopp kojega su kamere zumirale nakon svoga primljenog pogotka i ovjekovječilo nemoćan izraz lica i ispijanje vode uz pomoć čega je njemački stručnjak pokušao sakriti veliku nervozu i još veću – nemoć.


– Napravili smo niz individualnih pogrešaka u fazi obrane. Normalno je da smo, kada smo se našli u zaostatku, morali preuzeti određeni rizik, ali unatoč tome trebali smo razmišljati i o obrani naših vratiju. Nakon svake izgubljene lopte našli smo se izloženi kontrama. Naši suparnici su bili puno brži u razmišljanju od nas. Neki pogoci su bili plod nesreće, ali u barem 50 posto slučajeva nismo pravodobno reagirali u bloku. Jedino dobro nakon ove utakmice je što se nitko nije ozljedio – govorio je Klopp i suočio se s logičnim pitanjem:




– Da li sam zakazao u pripremi utakmice? Na navijačima i novinarima je da to procjene. Bez obzira na to i kakav sastav sam izveo to nije i ne može biti razlog za poraz od 7:2. Razgovarao sam s igračima odmah nakon utakmice, nažalost mnogi će odmah na reprezentativne akcije tako da će mentalni oporavak od ovoga sigurno potrajati malo duže – rekao je trener Liverpoola.