Nove kontroverze

Nezadovoljstvo i čuđenje u nižim ligama: NK Karlovac najavio tužbu protiv HNS-a zbog »guranja« Trnja u viši rang

Valentina Prokić

Trener Karlovca Igor Pamić/Foto M. MIJOŠEK (Glas Istre)

Trener Karlovca Igor Pamić/Foto M. MIJOŠEK (Glas Istre)

Trener Karlovca je Igor Pamić, a klub smatra da je nedopustivo što je Trnje dobilo licencu za viši rang, iako nisu ništa uložili u svoju infrastrukturu. Već su prijavili stadion Rudeša



RIJEKA Jedinstvena nova Druga HNL i njen saziv svakodnevno izaziva nove kontroverze. I ne samo kada je u pitanju Crikvenica, koja je dva puta zaredom osvojila naslov prvaka Treće lige – zapad, infrastrukturno ispunila sve uvjete uloživši ogromna sredstva, napravila ugovor s drugim klubom o posudbi kadeta koji im nedostaju, što sve nije bilo dovoljno za ispunjavanje HNS-ovih kriterija.


U priču se uključio i Karlovac, četvrtoplasirani iz Treće lige – središte, najavivši tužbu protiv HNS-a zbog »guranja« trećeplasiranog Trnja u viši rang. Trener Karlovca je Igor Pamić, a klub smatra da je nedopustivo što je Trnje dobilo licencu za viši rang, iako nisu ništa uložili u svoju infrastrukturu. Već su prijavili stadion Rudeša. Karlovac je objavio priopćenje u kojem između ostalog stoji:


«Poštovani, NK Karlovac ovim putem želi medijski iskazati nezadovoljstvo i čuđenje odlukama određenih radnih tijela i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza kojima je, prema javno dostupnim informacijama, došlo do izbjegavanja striktne primjene ispunjenja kriterija (licenciranja), a koja su očito bila primjenjiva na sve klubove Republike Hrvatske – osim jednog – NK Trnje iz Zagreba«.




U Karlovcu ne dovode u pitanje ostvareni rezultat, ali ujedno i ističu da je to samo jedan od preduvjeta za ispunjavanje kriterija.


»Ne možemo shvatiti da se ne naglašavaju svijetli primjeri u Hrvatskoj i ulaganja u infrastrukturu kao što su Bjelovar, Mladost Ždralovi, Belišće, Slavonski Brod, Hrvace i desetak ostalih sličnih koji vlastita sredstva u suradnji s HNS-om te gradovima i općinama ulažu u stadione, terene i prateću infrastrukturu da bi ispunili unaprijed objavljene kriterije za određeni stupanj natjecanja, pa ćemo tu napomenuti i naš grad i stadion koji ispunjava sve uvjete za prvi stupanj i u koji je unatoč tome u razdoblju 2020.-2022. uloženo 10.000.000 kuna od strane grada (plus pomoći HNS-a i EU fondova).


NK Karlovac će sigurno poduzeti pravne korake za zaštitu svojih prava i interesa i žurno razmotriti s obzirom na to da su odluke o ispunjenju kriterija i licencama te popunjavanju trećeg stupnja natjecanja postale službene i javne (objava u glasniku HNS), ali stvarna bit ovog dopisa je da se promijene akti saveza i da se više slične situacije ne ponavljaju.«