Brazilac izvan sebe

Neymar otkrio zašto je podivljao na Argentinca Alvara: “Jedino mi je žao što tu šupčinu nisam udario u lice”

Hina

Alvaro Gonzalez i Neymar/Foto REUTERS

Alvaro Gonzalez i Neymar/Foto REUTERS

Neymar je nakon utakmice putem twittera objavio kako ga je Alvaro tijekom čitavog susreta zvao "majmunom"



PARIZ Zvijezda francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a, brazilski napadač Neymar za svoje je skandalozno ponašanje tijekom nedjeljnog susreta 3. kola protiv Marseillea opravdanje pronašao u navodnom rasističkom vrijeđanju od strane suparničkih igrača kojem je bio izložen.


Neymar se nakon otprilike pola sata potužio glavnom sucu da ga njegov čuvar Argentinac Alvaro Gonzalez rasistički vrijeđa, on je uperio prst u Alvara i kazao sucu: “Ne rasizmu”.


Pred sam kraj utakmice Neymar je nekoliko puta udario Alvara u potiljak što je uzrokovalo masovnu tučnjavu igrača na travnjaku. Sudac je odmah pokazao crvene kartone Laywinu Kurzawi i Leandru Paredesu iz PSG-a te Dariju Benedettu i Jordanu Amaviju iz Marseillea. Tek nakon pregleda snimke isključio je i Neymara, a Brazilac se prilikom izlaska s terena obratio četvrtom sucu ponovno uperivši prst u Alvara:




“Pogledaj rasista! Zato sam ga udario!”


Neymar je nakon utakmice putem twittera objavio kako ga je Alvaro tijekom čitavog susreta zvao “majmunom” te dodao:


“Jedino mi je žao što tu šupčinu nisam udario u lice”.


U drugom tweetu Neymar je napisao:


“Lako je putem VAR-a primjetiti moju agresiju. Želio bih pokazati sliku rasista koji me je vrijeđao. Zbog udarca ja sam isključen, a on? Nikome ništa?”.


Alvaro očekivano negira da je rasistički vrijeđao Neymara.


“Rasizam? Koji rasizam?”, izjavio je Alvaro pokazavši prijeteće i uvredljive poruke koje je primio putem društvenih mreža.