Prava pojačanja

Nenadu Bjelici počela su se isplaćivati nemala ulaganja u napadače, takav dvojac nema na raspolaganju ni – Zoran Mamić!

Portal Novi list

Ivan Santini i Ramon Mierez/Foto REUTERS

Ivan Santini i Ramon Mierez/Foto REUTERS

Argentinac Mierez je izborio kazneni udarac i zabio za pobjedu, Santini na debiju pogodio za 2:2. Osječki napadački dvojac djeluje zaista moćno za HNL okvire!RIJEKA Osječki prvoligaš preokretom je slavio u Varaždinu gdje se u “bijelo-plavom” dresu predstavio Ivan Santini. Iskusni napadač nije mogao zamisliti bolji debi u osječkim redovima. Čim je ušao nametnuo se na terenu, predstavljao je istinsku “kost u grlu” varaždinske obrane i vrlo brzo zabio svoj prvijenac.


– Nema odustajanja. Momci su do ove pozicije došli boreći se i igrajući odličan nogomet. Šteta bi bilo sad stati. Ovo kako smo odigrali drugo poluvrijeme treba da nam posluži kao primjer. Borili smo se za svaku loptu, bili zajedno i u obrani i u napadu. Nogomet te uvijek nagradi ako tako igraš. Ne smijemo ovako počinjati utakmice. Moramo biti agresivni od prve minute. Ja još nisam na sto posto svojih mogućnosti, ali HNL je moja liga. Tu sam igrao prije 10 godina i čini me sretnim što sam nastavio tamo gdje sam stao. Liga je jača nego tada. Presretan sam. Tri gola, preokret, gol… Sve je tu – rekao je Santini nakon utakmice u kojoj je svoju napadačku klasu još jednom potvrdio i Argentinac Ramon Mierez. Izborio je kazneni udarac, pa zabio gol za pobjedu…


Nenadu Bjelici, treneru i sportskom direktoru Osijeka, definitivno su se počela isplaćivati nemala ulaganja u dva provjerena napadača. Dvojac Santini – Mierez jamči golove i bodove, a u konačnici vjerojatno će Osječani nešto i zaraditi od njihove prodaje. Osijek ima moćan napadački dvojac za HNL okvire. Zapravo, ni Zoran Mamić, trener Dinama, nema na raspolaganju dva tako tjelesno moćna razarača u vršku napada, koji su u stanju ugurati svaku obranu u svoj peterac i povući ekipu prema pobjedi. Možda je najsličniji tip napadača Bruno Petković, no njegov golgeterski učinak u HNL-u je prilično skroman. Zabio je tek šest pogodaka. Mierez je u Varaždinu stigao do brojke od 16 golova. I sigurno neće na tome stati.