Trener Dinama

NENAD BJELICA: U Rijeci želimo biti na razini potrebnoj za prolaz u polufinale Kupa

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL



ZAGREB Tijekom 22 mjeseca trenerskog mandata Nenada Bjelice, Dinamo je jedino neugodno iznenađenje doživio u finalu Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2018./19. Tog 22. svibnja prošle godine Rijeka je u Puli bacila modri ansambl na koljena i uzela Rabuzinovo Sunce (3:1), rasplinuvši modre snove o duploj kruni. Samim time je savršeno jasno u kakvom raspoloženju žitelji Maksimirske 128 dočekuju današnju utakmicu četvrtfinala Kupa na Rujevici.


– Mislim da smo u tri ovosezonske utakmice s Rijekom pokazali koliko nam je bio bolan taj rezultat iz Pule. Poraz u finalu Kupa nas motivira, i zbog toga vjerujem da će moji igrači sada pokazati da su bolji – kaže Nenad Bjelica.


Do Dinamovog trenera stigle su vijesti vezane uz stanje riječke svlačionice, no to nije izazvalo nikakvu reakciju.




– Ne obaziremo se na sastav suparnika i eventualne probleme koje ima s izostancima. Uvijek gledamo ne sebe i svoju igru. Želimo biti na razini potrebnoj za pobjedu koja donosi polufinale Kupa. Budu li naši igrači na terenu izvršavali svoje zadatke, izgledi za našu pobjedu bit će veliki – dodaje Bjelica, uz napomenu da njegova momčad nije vježbala izvođenje jedanaesteraca.


Modri također imaju određenih zdravstvenih problema. Preciznije, Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Iyayi Atiemwen i Sandro Kulenović zbog ozljeda nisu u konkurenciji za današnji dvoboj s Rijekom.


– Već sam rekao da ne razmišljamo o problemima suparnika, a isto vrijedi i za nas. Ne možemo računati na ozlijeđene igrače, ali imamo dovoljno širok i kvalitetan kadar da uspješno nadoknadimo te izostanke i ostvarimo pobjedu – objašnjava maksimirski šef struke.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU