Osječke nade

Nenad Bjelica se oglasio uoči derbija s Rijekom: “Na Rujevicu idemo bez osam igrača, ali znamo kako se suprostaviti”

Portal Novi list

Goran Tomić i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Goran Tomić i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Siguran sam da će svi igrači koji dobiju priliku pružiti svoj maksimum. To je ono što očekujem od njih - istaknuo je Bjelica.



OSIJEK Osječki prvoligaš održao je presicu uoči gostovanja na Rujevici u zaostaloj prvenstvenoj utakmici.  Trener Nenad Bjelica za derbi dvije vodeće momčadi HNL-a neće imati na raspolaganju kompletnu momčad. Jer osim Žapera koji odrađuje crveni karton iz kup utakmice, akumulirane kartone u Velikoj Gorici su dobili Jugović, Lončar i Kleinheisler, dok su od ranije izvan stroja Ivušić, Barišić, Barešić i Erceg.


– Idemo na Rujevicu bez osam igrača, ali imamo širok i kvalitetan kadar, vjerujem da ćemo se znati suprotstaviti jednoj jako kvalitetnoj Rijeci i doći do pozitivnog rezultata. Imamo Nejašmića, Fiolića, Brleka, Pilja, Hiroša, Ndockyta… Dovoljno je igrača koji mogu nastupiti, sigurno ćemo se znati suprotstaviti i siguran sam da će svi igrači koji dobiju priliku pružiti svoj maksimum. To je ono što očekujem od njih – istaknuo je Bjelica.


Ogled na Rujevici bit će sudar najbolje obrane i najboljeg napada lige.




– Ne želimo odstupiti od našeg načina igre. Svi znate kako Osijek igra otkad sam ja došao, tako ćemo se pokušati prezentirati i u Rijeci. Naravno da će se nešto pitati i domaćina koji ima najefikasniji, ali i najbolji napad. Murić, Vučkić, Drmić, Abass, Bušnja i Ampem su odlični igrači, to pokazuju na terenu. Efikasni su i nezgodni, ali odgovornom i discipliniranom igrom smo došli do pozicije koju imamo u hrvatskom nogometu i tako ćemo nastaviti. Sviđalo se to nekome ili ne.


Za pozitivan rezultat u ovakvom derbiju, protiv kvalitetnog suparnika kakav je Rijeka, Bijelo-plavi će morati odigrati na najvišoj razni. Posebno se to odnosi na zadnju liniju i vratara Malenicu.


– Nadamo se da ćemo ih ostaviti na nuli, za to će nam trebati dobar vratar, ali i igra cijele momčadi. Dobra igra svih 11 igrača koji budu na terenu je ključ uspjeha i toga da ne primimo pogodak. Ali ne idemo u Rijeku ne primiti pogodak već idemo pobijediti utakmicu. Vjerujem da ćemo od prve sekunde pokazati tu našu ambiciju i na kraju slaviti. Svjesni smo da igramo protiv jedne jake momčadi koju vodi sjajan trener, ali u svakoj utakmici imate priliku pa mislim da ćemo i mi doći do svoje – rekao je Bjelica.


Optimističan je i kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić, novi klupski rekorder po broju nastupa u HNL-u.


– Bilo je situacija u kojima nas je Malenica izvlačio, ali i nekih kada je bio nezaposlen. Kulenovićev pogodak je moja odgovornost, bilo je još nekih situacija kada se događao pad koncentracije zbog napornog ritma, ali sve u svemu i dalje imamo najbolju obranu i mislim da će u Rijeci to dobro izgledati.


Škorić se nada i da Bijelo-plavi mogu prekinuti niz bez pobjede na Rujevici koji traje već četiri godine.


– Nadam se da je to ta utakmica u kojoj ćemo pokazati pobjednički gard. Nije lako igrati na Rujevici, ali već smo pokazali u Osijeku da se možemo nositi s njima pa ne vidim razloga da budemo zabrinuti. Dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u pobjedu, ali da će biti tvrda utakmica i da će suparnik biti težak to apsolutno – poručio je Škorić.