Iznervirani trener

Nenad Bjelica se nakon poništenog pogotka obrušio na VAR: “Ovo je običan cirkus, te crte nitko živ ne razumije”

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

VAR je uveo prostor za manipulaciju nogometa. Sudac pogriješi, bože moj, ali ovo... VAR ispravlja samo očite greške suca. Ovo nije bila očita pogreška - oštar je bio Bjelica



OSIJEK Nogometaši Osijeka protiv Gorice su uspjeli uzeti tek bod (1:1), iako su u zadnjoj minuti preokrenuli rezultat pogotkom Ercega, ali im je pogodak zbog milimetarskog zaleđa poništen nakon što je sudac Bebek otišao pogledati VAR snimku. To je trenera Osijeka Nenada Bjelicu dovoljno iznerviralo da se obruši na VAR.


– Nemam zamjerke za suđenje, ali VAR je običan cirkus. To mislim još iz vremena kad sam bio u Poljskoj. Ta povlačenja linija, to rade kako nekome odgovara. Te crte nitko živ ne razumije i nitko ne razumije što rade. Te se crte povlače onako kako nekome odgovara. Ti su ljudi fenomeni, vide nešto što nitko živ ne vidi. VAR je uveo prostor za manipulaciju nogometa. Sudac pogriješi, bože moj, ali ovo… VAR ispravlja samo očite greške suca. Ovo nije bila očita pogreška. To je običan nonsens – rekao je Bjelica, koji je ipak priznao i kako remi nije nezaslužen.


– U prvom poluvremenu nismo dobro igrali. U nastavku smo igrali bolje, zabili smo gol, a onda nam je gol poništen nakon VAR-a. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali ni ovo nije nezasluženo. Gorica je treća momčad Hrvatske, ne libe se igrati nogomet, nemaju pritisak, odlična su ekipa. Sve smo riskirali, sve smo pokušali kako bi poremetili zadnji red Gorice, ali nije prošlo.