Velike ambicije

Nenad Bjelica postao trener-menadžer “bijelo-plavih” i najavio velike stvari: “Želim s Osijekom igrati Ligu prvaka na novom stadionu”

Portal Novi list

Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Uprava je ambiciozna, što se vidi i po ovom stadionu i općenito po projektu NK Osijek. Zato su doveli i ambicioznog trenera - rekao je Bjelica



OSIJEK Osječki prvoligaš predstavio je na gradilištu novog stadiona na Pampasu novoga trenera Nenada Bjelicu. Potpisao je trogodišnji ugovor, a osim što će obnašati trenerski posao Bjelica će uživati i funkciju glavnog klupskog menadžera po uzoru na engleske kolege. U praksi to znači da će Bjelica voditi sportsku politiku kluba, brinuti o prodaji, ali i o dovođenju igrača.


– Dobio sam odgovornost za kompletnu sportsku politiku kluba. To uključuje i B momčad, Škola nogometa, transfere… Imam odgovornost da odredim ljude koji će dovesti Osijek na mjesto koje mu pripada. Ovakve ovlasti imao sam jedino u Wolfsbergeru, ali nikada nisam bio u situaciji da u kunu znam koliko novca mogu potrošiti. I zato sam jako zahvalan gospodi Lörincu Meszarosu i Ferencu Sakalju na povjerenju koje su mi ukazali. Čistiju situaciju nikada u životu nisam imao i vjerujem da ću možda već sljedeći tjedan razveseliti navijače s nekim novim igračem – rekao je Bjelica, koji je potvrdio kako će nakon razgovora s aktualnim sportskim direktorom Alenom Petrovićem, njegovim zamjenikom i glavnim skautom Marinom Skenderom te dosadašnjim trenerom Ivicom Kuleševićem odlučiti i tko će od njih ostati u klubu, ta na kojoj funkciji.


Bjelica će u Gradski vrt dovesti kompletan stožer iz Maksimira dakle Rene Pomsa, Ninu Bulea, dr. Martina Mayera, Karla Reinholza, Silvija Čavlinu i Jasmina Osmanovića. Novi trener Osječana najavljuje napad na naslov prvaka.




– Dobio sam veliku odgovornost, ali vjerujem da ću sa svojim suradnicima, radom na terenu i izvan njega uspjeti dovesti Osijek tamo gdje pripada. Tko me zna, zna da su ciljevi najviši mogući koji se mogu zamisliti. Gledat ćemo da iz dana u dan Osijek poboljšavamo u svakom smislu. Za to će nam trebati i velika podrška navijača koju također već osjećam i hvala im na tome. Nadam se samo da ću opravdati povjerenje, jer je pred mene stavljena velika odgovornost za koju sam spreman nakon 13 godina koliko radim ovaj posao. Ovdje sam odrastao, navijač sam Osijeka, znam ovaj mentalitet, ove ljude i mislim da će mi adaptacija biti puno lakša.


Dinamo je već na “plus osam”…


– Neću tražiti od svojih igrača da gledaju druge, nego da budu maksimalno fokusirani i angažirani na svoj rad, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Razlika je 8 bodova, ali time se nećemo opterećivati. Sada nam je najvažnija sljedeća subota i susret sa Rijekom koju ćemo pokušati pobijediti. Do visokih ciljeva možemo doći samo ako razmišljamo o prvoj sljedećoj utakmici, a tako sam radio i dok sam bio u drugom hrvatskom klubu. Imamo jako kvalitetnu momčad, koja u ovom trenutku ne igra kako može zbog raznih okolnosti, no imamo potencijal za vrh hrvatskog nogometa. Moj je zadatak da ih momčadski podignem na maksimalan nivo i iz svakog pojedinca izvučem maksimum. Siguran sam da će tada i rezultati biti kakve očekujemo. Puno toga znam, oa i kakvi nam igrači trebaju. To su prije svih pozicije koje nisu duplirane – zadnji vezni, lijevi bek i jedno krilo. To su tri pozicije na koje smo fokusirani, a za ostalo ćemo vidjeti – rekao je Bjelica kojega je stiglo logično pitanje, koje je ambicije Uprava stavila ispred njega?


– Uprava je ambiciozna, što se vidi i po ovom stadionu i općenito po projektu NK Osijek. Zato su doveli i ambicioznog trenera. Rekao sam da su ciljevi najviši, a ja se vodim onim: „Zamisli nemoguće, da bi ostvario najvišu razinu mogućeg.“ To ovisi i o našim protivnicima, ali mi ćemo biti fokusirani na sebe i eventualno na ovaj stadion dovesti Ligu prvaka. Bilo bi ostvarenje sna na ovom stadionu s Osijekom igrati Ligu prvaka – poručio je Bjelica.