Pobjeda Osječana

Nenad Bjelica nakon trijumfa u Koprivnici: “Veliki problem je što dugo nismo igrali natjecateljske utakmice”

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nije lako pobijediti u Koprivnici, njihov je teren nešto zahtjevniji, prilično drukčiji od našeg i trebalo se na njega adaptirati - kaže BjelicaOSIJEK Trener Osijeka Nenad Bjelica bio je zadovoljan nakon što su u subotu u 10. kolu Prve HNL slavili protiv Slaven Belupa u Koprivnici sa 1-0.


“Nije lako pobijediti u Koprivnici, njihov je teren nešto zahtjevniji, prilično drukčiji od našeg i trebalo se na njega adaptirati. Također, ne možeš uvijek pobjeđivati igrajući briljantno. Protivniku nismo puno toga dali, tek poneki slobodni udarac. Nismo ni mi imali puno šansi, ali smo ipak stvorili određene situacije, posebno u prvom poluvremenu, kada smo bili bolji. Nakon postignutog gola smo se malo povukli i nismo više bili u stanju prema naprijed nešto više napraviti i žao mi je zbog toga”, izjavio je, kako prenosi internetski portal Osijeka, Nenad Bjelica.


Pogodak za Osječane postigao je Slovenac Damjan Bohar u 47. minuti iz slobodnog udarca. Momčad Nenada Bjelice s nova tri boda probila se na treće mjesto. Osijek ima 16 bodova kao i drugoplasirana Gorica, dok je na vrhu Dinamo sa 22 boda. Sve tri momčadi su odigrale osam utakmica. Slaven Belupo je sa 11 bodova ostao na petoj poziciji.
“Za nas je veliki problem bio u tome što dugo nismo igrali natjecateljske utakmice i nismo znali u kakvom smo stanju. Nije lako održavati formu u vrijeme duže stanke, ali dizat ćemo se svakom sljedećom utakmicom. Drago mi je da su Caro, i posebno Lončar, odigrali vrlo dobro, kao i Ljubić kojega bih naročito pohvalio jer u njegovoj igri nije bilo nikakvog kompleksa, kao da već iza sebe ima stotinjak ovakvih susreta. Širimo konkurenciju i to je pokazatelj da svi u određenom trenutku mogu pomoći momčadi”, zaključio je Bjelica.