Prva HNL

Nenad Bjelica dolazi po sva tri boda: “I u posljednjoj utakmici na Rujevici dobro smo izgledali”

Denis Frančišković

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Rijeka nije u najboljem trenutku, ali znamo da igramo s opasnom momčadi, momčadi koja ima veliku ofenzivnu kvalitetu, sjajnog trenera i uvijek dobru atmosferu na Rujevici - tvrdi trener Osječana



RIJEKA U taboru Osječana vidno je dobro raspoloženje, a svakako ga je popravila pobjeda Hajduka na Poljudu koja je Plavo-bijelima dodatno rasplamsala želje o napadu na titulu. Želje sastava Nenada Bjelice na dosta su čvrstim temeljima, njegova momčad sama odlučuje o svojoj sudbini. Teoretski, ako Osijek pobijedi u svim utakmicama do kraja sezone, doći će do povijesnog naslova. No, prepreke su zahtjevne, prva ona današnja, riječka. Bjeličina momčad mora još potom u Maksimir, a čekaju je još do kraja sezone Istra 1961, opasna Lokomotiva i Gorica. Večerašnjim gostima Rijeke zapravo je svaka utakmica bitna u troboju za 31. naslov, u najmanju ruku za zauzimanje što bolje pozicije za završni sprint u kojem bi, nadaju se, u Velikoj Gorici u zadnjem kolu prvi presjekli ciljnu vrpcu.


Protiv Rijeke izostat će kvartet važnih igrača, ali osječka momčad ima najbolju širinu u Top-u 4 HNL-a. Nedostajat će Leovac, Jugović, Škorić i Malenica.


– Svi ostali su spremni, a vidjeli smo u prethodnim utakmicama, kada su nam nedostajali neki igrači, da su svi koji su dobili priliku istu iskoristili na najbolji mogući način. Idemo u Rijeku s puno optimizma i sa željom da na teškom terenu, kakav je Rujevica, dođemo do tri boda – kaže trener Osijeka.




Bjeličin problem je sastavljanje zadnje linije ispred Ivušića. Postojala je opcija da kapetan Škorić zaigra, ali…


– Mile je pokušao, ali bol u zglobu je prevelika i nema smisla riskirati. Opet, s druge strane, imamo tri izuzetno kvalitetna braniča u Čeberku, Braliću i Lončaru, koji su spremni za igru i stvarno nema potrebe ići u bilo kakav rizik.


Svi koji malo bolje prate HNL već znaju kako igra Osijek. Tvrdo, disciplinirano, učinkovito… S najmanje primljenih golova.


– Kako do pobjede? Igrat ćemo onako kako igramo cijelo vrijeme, s puno discipline, s velikom agresivnošću, odgovornošću, momčadskim duhom i kvalitetom koju imamo. Rijeka nije u najboljem trenutku, ali znamo da igramo s opasnom momčadi, momčadi koja ima veliku ofenzivnu kvalitetu, sjajnog trenera i uvijek dobru atmosferu na Rujevici. No, vjerujemo u svoje snage i rad, možemo do nova tri boda – dodaje Bjelica.


Osijek jako dugo nije slavio na Rujevici, točnije posljednji put u listopadu 2017. godine kad su Grezda i Bočkaj zabili za 2:1, dok je strijelac za Bijele bio Gavranović. Momčadi su tada vodili Matjaž Kek i Zoran Zekić. No, u posljednje vrijeme rezultatski je sve uglavnom na strani Osijeka.


– Sve utakmice na Rujevici bile su prave i u svakoj smo se pokazali u dobrom svjetlu, i prošle i ove sezone. To su bile utakmice u kojima su odlučivali detalji i nadam se da ćemo sada ostvariti pobjedu koju žarko želimo – zaključio je Bjelica.


Derbi je iz osječkog tabora najavio i Mijo Caktaš, važna napadačka uzdanica.


– I u posljednjoj utakmici na Rujevici dobro smo izgledali, ali eto, Rijeka je za taj gol bila bolja od nas. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, znamo da Rijeka igra dobro na svom terenu, njihova dva poraza u zadnje dvije utakmice nisu toliko bitna. Znamo i da utakmica nosi veliku težinu, ali gledamo sebe pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – istaknuo je Caktaš.


Bivši igrač Hajduka osvrnuo se i na prognoze u kojima su Dinamo i Hajduk u prednosti pred Osijekom za osvajanje titule.


– Još je dosta bodova u igri, nećemo si stvarati pritisak. Naš prvi korak je Rijeka, a za dalje ćemo vidjeti – zaključio je Caktaš.